Mosogató típusok – milyet válasszak?

Mosogató típusok – milyet válasszak?

A mosogató és a körülötte lévő terület a konyha egyik legfontosabb része. Hiszen itt készítjük elő az ételeket, itt történik az edények elmosása és ez a vízvételi hely is. Annak érdekében, hogy minél könnyebb és gördülékenyebb legyen a mosogató körüli munka rengeteg típus közül lehet választani.

Read more

Anyák napja apropóján

Az anyák napja közeledtével eszünkbe jutott, hogy nem csak ezen a napon kellene gondolni az anyukákra.

Hiszen az anyukák, a nők vállára nagy nyomás nehezedik nap, mint nap. A munka mellett rendben kell tartaniuk a lakást, gondoskodniuk kell a családtagokról és még a konyhában is hosszú órákat töltenek az ételek elkészítésekor. Reggelit készítenek, uzsonnát csomagolnak az iskolás gyerekeknek. Munka után, mire hazaér a többi családtag kész ebéddel vagy vacsorával várják őket.

Read more

húsvéti tojásfestés

Húsvéti tojásfestés

A húsvét nem igazi a színes tojások nélkül. Ezért összeszedtük a tojásfestés technikáit.

Egyik jelentése szerint a szentelt tojás héja az ószövetséget, belső része az újszövetséget jelképezi. Van, ahol úgy tartják, hogy aki a szentelt tojásból eszik, nem hal meg szentség nélkül. A tojások díszítésének szokása már a kereszténység kezdete jelen volt. Az idők folyamán viszont az egyház bevont a keresztény szokások körébe.

Read more