Sokszor előfordul, hogy amikor megkeresnek minket leendő ügyfeleink akkor szembesülnek vele, hogy egy egyedi konyhabútor, de bármilyen más egyedi bútor is, nem 2-3 hét alatt készül el.

Mennyi idő alatt lesz kész egy egyedi konyhabútor?

Sokszor előfordul, hogy amikor megkeresnek minket leendő ügyfeleink akkor szembesülnek vele, hogy egy egyedi konyhabútor, de bármilyen más egyedi bútor is, nem 2-3 hét alatt készül el.

A feltételezés teljesen érthető, hiszen a nagy bútor áruházakban azt látják, hogy megrendelik, pár nap múlva kiszállítják számukra és már csak be kell szerelni. Azonban az egyedi bútor, pont az egyedi, személyre szabott jellegéből adódóan egy lassabb elkészülési folyamatot igényel.

A magasfényű fehér konyhabútor ugyancsak magasfényű, márványhatású munkalappal és falborítással, valamint LED világítással lett teljes.

De mennyi az a bizonyos idő?

Ügyfeleink számára a szerződéskötéstől számított minimum 6-8 hetet szoktunk mondani, ami a következő képen adódik össze.

A honlapunkon lévő árajánlatkérő űrlap kitöltése után néhány napon belül küldünk egy nagyságrendi árajánlatot. Ha ezt a megrendelő elfogadhatónak találja és felveszi velünk a kapcsolatot egyeztetünk egy személyes találkozót a bemutatótermünkben. Az általában 1,5-2 órás beszélgetés során kiválasztjuk az anyagokat, megmutatjuk a belső vasalatokat és átbeszéljük az igényeket.

A konzultáció után pár napon belül küldünk egy, a lehetőségeket és az igényeket ötvöző tervet.

Ha a terv megfelelő, akkor egy helyszíni felmérést egyeztetünk. Ekkor mindent pontosan megmérünk és újra átbeszéljük a tervet, ha kell változtatni, mert valami nem megfelelő akkor felvázoljuk mik a lehetőségek. Ez után újabb pár nap múlva küldünk egy átdolgozott, a valós helyszíni adottságoknak megfelelő tervet és egy végleges árajánlatot. Ez után következik a szerződéskötés.

Ez a folyamat a mi ütemtervünktől és az ügyfél szabadidejétől függ. Ha könnyen össze tudjuk egyeztetni, akkor ez az idő lehet akár 1,5 hét, de akár több hét is.

Ha minden egyeztetve lett és minden megfelelő, akkor indulhat a gyártás. Ez az idő 4-6 hét.

Hogy miért ennyi?

  • A tervek alapján gyártási programot készítünk. Mivel minden bútorunk személyre és helyre szabott, így minden alkalommal új gyártási terv készül.
  • A nagy színválaszték miatt kevés színt tartunk raktáron, így a bútorlapokat és a munkalapot meg kell rendelni, ezek beérkezési ideje hozzávetőlegesen 2 hét. Amennyiben festett ajtókkal készül a bútor ez az idő akár 8 hét is lehet, a festő üzem leterheltségétől függően.
  • A kiválasztott mosogatót, csapot és elszívót megrendeljük. Ezek típustól függően 2-3 hét alatt érkeznek meg. Beszerezzük a rácsokat és fogantyúkat is.
  • Máris eltelt 3-4 hét és még csak a tényleges gyártáshoz szükséges anyagok állnak rendelkezésünkre.
  • Ezeket még méretre kell szabni, össze kell szerelni. Elkészülése az üzem leterheltségétől függ, de általában 2 hetet vesz igénybe.
  • Az összeszerelés ideje alatt felvesszük a kapcsolatot az ügyfelünkkel, hogy egyeztessük, mikor tudunk szállítani és szerelni.
  • Optimális esetben a szerelést megelőző napon szállítjuk ki az elemeket, hogy másnap reggel korán tudjuk kezdeni azok beszerelést. Maga a beszerelés a konyhabútor méretétől és a helység adottságaitól függően 1-2 napot vesz igénybe.

Így adódik össze az egyedi konyhabútor elkészülési ideje. Természetesen igyekszünk igazodni a megrendelőink idejéhez, hiszen sokszor adódik, hogy sürgősen van szükség a konyhára, mert a költözés előtt szeretnék, ha kész lenne. Azonban olyan esetek is előfordulnak, amikor nem sürgős a felújítás és inkább lassabban és jobban átgondoltan, hogy döntést az ügyfél. Ez is teljesen érthető, elvégre egy egyedi konyhabútor nem olcsó és nem pár évre tervezi az ember.

Comments for this post are closed.