2023-as év színe az élénken és lendületesen vibráló Viva Magenta 18-750 szín lett.

2023-as év színe – Merész és erőteljes

A Pantone Intézet idénre is kihirdetette az év színét, amelyet már 2000 óra minden évben megtesznek. A Pantone egy színszakértői cég, ami árnyalatok kombinálásával, marketing hatásaival, grafikus tervezéssel foglalkozik, így minden évben nagy figyelem kíséri az adott év színének megválasztását. Ez a döntés nagy szerepet játszik az év divat-, designer-, lakberendező- és marketing alakulásában.

 

2023 színe a Panton Viva Magenta 18-1750 színe lett.

A 2023-as év színe az élénken és lendületesen vibráló Viva Magenta 18-750 szín lett. A Viva Magenta a Pantone szerint egy szokatlan árnyalat, melyet szokatlan időkre terveztek. A vörös színcsaládhoz tartozó bordós magenta árnyalat bátorítja a felfedezést és az önkifejezést, valamint jól tükrözi a természet őserejét, tele van élettel, határozottsággal.

 

 

A technológia korszakában a természetből és a valóságból merítünk inspirációt. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös palettáról származik, és a bíbortetűből nyert kármin ihlette, amely a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, valamint az egyik legerőteljesebb és legragyogóbb, amit a világ ismer. Az ősanyagban gyökerező PANTONE 18-1750 Viva Magenta újra összekapcsol minket az eredetivel. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpörgeti szellemünket és segít építeni a belső erőnket.

– fejtegette  Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

A Pantone Intézet fontosnak tartja, hogy az év színének legyen valamilyen társadalmi szintű üzenete. Valami, ami meghatározta az előző évet, vagy nagyban befolyásolni fogja a következőt.
A 2023-as év színe valóban megtestesíti az intézet által átadni kívánt jelentést. Hiszen a bíbor mindig is a hatalom és az előkelőség színe volt. Bíbor színű tógát viseltek például a római arisztokraták, később a Bizánci és a Német-Római Birodalom császárai hordták. Hosszú évszázadok óta a római katolikus bíborosokhoz is köthető. A bíbor Japánban is a császár és az arisztokrácia színe volt. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta tehát az ősiben gyökerezik, és visszavezet minket az ősanyaghoz.

2023 színének az élénken és lendületesen vibráló Viva Magenta 18-750 színt választották A 2023-as év színe természet erőit megidézve felpezsdíti a szellemünket, segít belső erőnk kiépítésében.

A 2023-as év színe, a PANTONE 18-1750 Viva Magenta az ősiben gyökerezik, és visszavezet minket az ősanyaghoz.  A 2023-as év színe a Viva Magenta lett.

2022 színéről régebbi bejegyzésünkben írtunk.

Comments for this post are closed.