tervezés - látványtervSok éves tapasztalatunk, hogy épp a tervezési fázis az, a bútoroknál, legyen az konyhabútor, vagy egyéb lakás bútor, ahol a leginkább szüksége van a legtöbb embernek segítségre.

Ha nem így lenne, bemenne az első bútorboltba és mondaná az eladónak, hogy ez és ez kell, s már viszem is.

De nincs ezzel semmi gond, mindenkinek megvan a szakterülete.
Hacsak egy cipőt akarok venni ami vízálló, máris ott vagyok, hogy segítség kell a cipőbolti eladótól, hogy melyiket vegyem, ne csalódjak benne.

Ráadássul ez a szép a mi szakmánkban. Egy jó tervvel,  jól kiválasztott szép anyagokkal tudunk megrendelőinknek örömet szerezni. És ez a cél.

De, különösen a konyhatervezés sokszor még nekünk is nagy kihívás. Itt egy falbeugrás, ott egy gáz vagy fűtéscső, ablak, cirkó, radiátor, befelé nyíló ajtó, stb., a nem derékszögű falakról nem is beszélve. Persze lehetne úgy is csinálni, hogy dobjunk össze valamit, aztán ide a pénzt. Erre mi nem vagyunk alkalmasak. Azt gondoljuk úgy kell ezt csinálni, mintha  sajátját csinálná az ember. Persze ez nem jelenti azt, hogy istenek vagyunk, és valaki nem tudná még jobban csinálni.
De megtesszük, ami képességeink legjavából futja.

Ebből következik, hogy a tervezés sokszor egy nehéz, időigényes feladat. Ezért kérjük, hogy amikor árajánlatot kér, Ön rajzoljon valamit. Tudunk rajzolni mi is, de ez sokszor sok órás munka. Ezt nem tudjuk ingyenessé tenni. Ha tervezést kér tőlünk, akkor azt mondjuk, vegyük egymást komolyan. Mi akkor beleteszünk apait-anyait, de ezért Öntől is valami hozzájárulást kérünk. Részünkről ez így lenne korrekt.

A tervezői munka minden precíz munka alapja.

Lehetővé teszi az elvárások, az igények és a megvalósulás nyomon követését, továbbá biztonságot nyújt mindkét fél (megrendelő és megbízott) számára is. A tervezés folyamatában lehetőség van számítógépes látványterv készítésére, amelyről bővebben ezen az oldalon tájékozódhat.

Például amikor megkeresnek minket, hogy egy bizonyos helyre kell egy gardróbszekrény, amiben helye kell, hogy legyen a hosszú kabátoknak, a blézereknek, a pulóvereknek, a zokniknak, a nyakkendőnek, stb., akkor fontos, hogy mindezeket könnyen elérhetően és áttekinthetően tudjuk elhelyezni egy adott helyen vagy egy bútorban. Így a vágyakat, álmokat, igényeket és funkciókat bizony nagyon pontosan meg kell tervezni, hogy az elkészített bútor minden elvárásnak megfeleljen majd.

Van olyan eset, amikor a bútor átbeszélése, egyeztetése, megtervezése legalább annyi időt vesz igénybe, mint az elkészítés. Ettől lesz azonban egyedi egy bútor, valóban egyénre szabott. Ezért sem tudunk árban versenyzni az áruházak gombnyomásra, futószalagon legyártott termékeivel. Mi figyelembe vesszük a szokásokat, az életteret, a helyszín adottságait, lehetőségeit és mindebből a legjobbat, a legpraktikusabbat igyekszünk kihozni.

Egy új, jól megtervezett, minden igényt kielégítő konyhabútor jelentős beruházás. Ezért érdemes áldozni a gondos megtervezésére.

A konyhabútor tervezésre előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben kerül sor, amikor csak Önnel foglalkozunk.

Egy bútor megtervezése a szellemi termékünk, sokszor több óra, megfelelő szakértelem és komoly anyagismeret kell az elkészítéséhez. Egy előzetes terv elkészítéséhez mindenképp szükséges a bemutatótermünkben tett látogatása, amikor közösen megbeszéljük az Ön elvárásait és a beépítendő helyiség lehetőségeit.

Bemutatótermünkben tett látogatásra 90-maximum 180 perc időtartamot szánjon. Ez alatt az idő alatt az anyagok és a belső szerelvények kiválasztása mellett általában elkészülünk a konyhatervvel is. Amenniyben a tervezés több időt vesz igénybe, akkor 1-2 napon bellül elküldjük Önnek a konyhatervet.

A tervezéshez szükségünk van:

  • méretezett alaprajzra
  • belmagasságra
  • vízkiállás helyzetének meghatározására
  • elektromos főzőlap villanycsatlakozásának helyzetére
  • gáz, illetve fűtéscsövek megjelölésére
  • ablak helyzetének megjelölésére, parapet magasság meghatározásával
  • radiátor helyzetére (ha van)

A konyhatervezés díja (bonyolultságtól függően) 15.000 Ft – 25.000 Ft + ÁFA, mely a helyszínen fizetendő.

Természetesen a megrendelt bútor esetén, ez az összeg a végárból jóváírásra kerül.

Ahhoz, hogy a tervezési folyamat megkezdődhessen, időpontegyeztetésre vegye fel velünk a kapcsolatot. Amennyiben már konkrét elképzelései, tervei vannak álmai bútoráról, akkor kérjük, töltse ki ingyenes árajánlatkérő űrlapunkat, csatoljon hozzá egy megrajzolt tervet, melynek segítségével már a termék áráról is pontosabb árat tudunk adni.