Ennél a pasztell panelkonyha megtervezésénél a praktikusság volt a fő szempont.

Pasztell panelkonyha

Ennél a pasztell panelkonyha megtervezésénél a praktikusság volt a fő szempont.

A kis méret és az elhelyezendő készülékek miatt a megszokottól eltérő megoldást kellett alkalmaznunk. A főzőlap alá általában a sütő vagy fiók szokott kerülni, azonban itt a kényelmesebb használhatóság céljából a sarok szekrény és a fiókos szekrény felé került. A gáz főzőlap feletti kétajtós szekrénybe egy alulról beépíthető, rejtett elszívó található. A szekrény mérete miatt az elszívó kivezető csöve mellett még bőven marad hely fűszerek vagy kisebb dolgok tárolására.

A sarokszekrénybe egy Kesseböhmer LeMans kiforduló vasalat található.  Befordulva egy keskeny, 9 terítékes, részben beépíthető (látszik a kezelőpanel) mosogatógép kapott helyet. A rozsdamentes mosogató alatt egy ajtóval kiforduló szemetes található a szekrényben.

A sütő és a mikró a magas szekrényben kapott helyet.

A hűtő felé is került egy mély felsőszekrény. Ennek a magassága úgy lett meghatározva, hogy a későbbiekben egy magasabb hűtő is beférjen alá.

A felsőszekrények 100 cm magasak. Ez a magasság nem ér a mennyezetig, de így is rengeteg pakolófelületet biztosít, hiszen 3 polc került bele, ami a szekrény aljával együtt 4 részre osztja a szekrény belsejét.

A felsőszekrények aljára LED világítás került. Konnektor az egyik felsőszekrény aljára lett szerelve, így nem kellett a falat vésni és a kábel is láthatatlanul elvezethető a szekrény mögött.

A pasztell panelkonyha hosszú fehér felsőszekrényei felfelé nyújtják a teret. Az egyhangúságot egy nyitott elemmel törtük meg, ahol a sokat használt dolgok könnyen hozzáférhetőek lettek.

A csajos panelkonyha másik különlegessége, hogy egy lehajtható asztallap is került a falra. Ennél akár dolgozni, előkészíteni vagy enni is lehet. Méretének meghatározásánál figyeltünk arra, hogy felhajtott állapotában a sütő és a hűtő ajtó is kinyíljon, valamint még közlekedni is lehessen mellette.

A fal védelme miatt az alsószekrények színéből ide falborítás került a falra. Ez könnyen tisztítható, így a festett fallal ellentétben nem kell annyira figyelni, ha a lehajtható asztalnál készül valami.

A pasztell panelkonyha fekete fogantyúkkal lett izgalmasabb.

Bézs panelkonyha mennyezetig beépítve

Bézs panelkonyha

Ez a bézs panelkonyha egy fiatal pár számára készült.

A panelkonyhák tervezése és kivitelezése mindig bonyolultabb, mint egy újépítésű vagy családi házba készült konyha. Ennek oka a sok cső, a kis méret, a strang.

Ennél a konyhánál a strang jó állapotban volt, így oda nem kellett borítást készítenünk. Azonban az ablak alatt egy radiátor található. Ezzel nem is lenne semmi gond, de ez a radiátor régi típusú, és a szokásosnál jobban eláll a faltól. Annak érdekében, hogy egy használható, elég mély fiókos szekrényt tudjunk készíteni elé, a standard 60 cm mély pult helyett ide egy kicsit mélyebb pult került. Sajnos a sarokszekrény is megszenvedte a radiátort, hiszen annak is kisebbnek kellett lennie.

Ahhoz, hogy a radiátor megfelelően fűtsön a lábazatba és a pultba is egy-egy szellőzőrácsot kellett tennünk.

A normál tűzhely jobb oldalára egy keskeny kihúzható rács került a fűszerek tárolására. Baloldalra pedig egy teljesen beépíthető keskeny mosogatógép.

A mikró a mosogató feletti nyitott polcra kerül.

Az kihúzható, teleszkópos elszívó melletti keskeny nyitott, polcos szekrény mögött fut a gázcső. Ezen kívül az ablak mellett is található két függőleges gázcső, ezért az ott lévő felsőszekrényeket nem tudtuk teljesen a sarokig elvinni.  Így egy kis takaró léc takarja az ott keletkezett lyukat.

A felsőszekrények mennyezetig lettek beépítve, amivel jóval több pakolófelület keletkezett.  Valamint a strang másik oldalán található hűtő felé is került egy mély szekrény.

Ez a bézs panelkonyha, a tűzhelyhez igazodva inox színű fogantyúkat kapott.

Fiatalok konyha fehér színben fekete kiegészítőkkel.

Fiatalos konyha

Ez a fiatalos konyha egy kiadásra szánt kis lakásba készült egy új építésű házban.

A lakberendező által készült terveket követve a konyhába beépítésre került egy fekete pult alá tolható kis hűtőszekrény, egy 45 cm-es teljesen integrál mosogatógép, egy kisméretű IKEA-s kombinált sütő, egy domino főzőlap, egy teleszkópos elszívó, valamint egy fekete gránit egymedencés csepptálcás mosogató fekete csappal

A kisebb méretű sütő alatt felszabadult helyre egy mély fiók került.

A félőszekrények felfelé nyílnak, alattuk pedig egy LED szalag biztosítja a megfelelő világítást a főzéshez.

A kis hely miatt és a praktikusabb kialakítás miatt a konyha fallal szembe került egy magas fiókos elem. A pultot túllógatva pedig egy kis étkező pult lett kialakítva.

A légiesebb hatás, és még több pakolófelület kialakítása céljából a sütő mellé és a fiókok felé egy-egy nyitott elem került. A fa mintás nyitott elemnél található a lakás termosztátja is, így annak egy kis lyukat kellett vágnunk a szekrényben.

A divatos és fiatalos konyha különlegessége, hogy a laminált parketta, a pult és a famintás nyitott szekrény (valamint az általunk készült médiafal is) mind ugyan abból az EGGER színből készült, így alkotva egységet a lakásban.

Az elszívó légvezeték egy lapos csőben vezettük el a szekrények tetején, így az teljesen láthatatlan, a sarokban, a fali kiálláshoz való csatlakozásnál pedig egy L-alakú fehér takaró elemmel rejtettük el a csövet.

Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Ennek az egyenes konyhabútor színét a lakás több részén megjelenő tégla boltívek határozták meg.

Egyenes konyhabútor

A képeken látható egyenes konyhabútor színét a lakás több részén megjelenő tégla boltívek határozták meg.

Éppen ezért a család alulra egy vöröses téglaszínű, míg a felső szekrények ajtajainak egy sötétbarna akril lapot választott. A munkalap egy világos enyhén csillogós színre esetett a választás, ami tökéletesen passzol a fali csempéhez. Mivel az ajtók viszonylag sötét és meghatározó színek, így korpusznak, vagyis szekrényváznak egy világos szín lett kiválasztva.

Az egyenes konyhabútor készítése mindig egyszerűbb egy kicsit, hiszen általában a sarkok bonyolítják a tervezést. Ennél a konyhabútornál javaslatunkra a sütő a könnyebb használhatóság érdekében feljebb került.

A 70 cm-es gáz főzőlap alá széles fiókok kerültek, amelyek edények tárolására is tökéletesek. A konyhába tervezett sok fiók ugyancsak az ergonomikus használatot segíti, hiszen nem kell leguggolva keresgélni a szekrényben, a fiókot kihúzva minden egyszerre láthatóvá válik.

A konyhabútorba beépítésre került egy normál, nem beépíthető mosogatógép és egy rejtett elszívó. Valamint a mosogatós szekrényben egy kis bojler is megtalálható.

A felsőszekrények aljára LED szalag került így biztosítva a megfelelő pultvilágítást.

Az egyenes konyhabútor a gépekhez passzoló, karakteres fém fogantyúkkal egészült ki.

A bútort egyedi jellegéből adódóan, bármilyen színben és méretben elkészítjük Önnek. Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Ez a magasfényű fehér konyhabútor bárpulttal és a pulttal megegyező színű falborítással készült.

Fehér konyhabútor bárpulttal

Ez a magasfényű fehér konyhabútor bárpulttal és a pulttal megegyező színű falborítással készült.

Ügyfelünk kifejezett kérése volt egy olyan bárpult, ahol két ember kényelmesen reggelizhet egymás mellett. Emellett fontos volt egy olyan konyha kialakítása, ami nem zárja le a teret a nappali felé, így főzés közben is jó rálátás nyílik a nappaliban játszó gyerekekre.

Emellett arra is figyeltünk, hogy a képen szemben lévő kamra ajtó könnyen hozzáférhető és kényelmesen használható legyen.

A bútorba beépítésre került egy sütő, egy teleszkópos elszívó, egy teljesen beléépíthető mosogatógép, egy beépíthető mikró és egy beépíthető hűtőszekrény. Minden gép, valamint a gránit mosogató is fehér színű, így még egységesebb a konyha megjelenése, nem törik meg nagy inox felületek.

A nagy kontraszt érdekében egy sötét színű munkalap lett választva. Csempézés helyett, valamint ugyancsak az egységességre törekvés céljából a pulttal megegyező falborítás került a falra. Ugyancsak ebből a színből készültek lebegő polcok dekorációk és fűszerek részére az ablak melletti falra, valamint a főzőlap közelébe.

A bárpulttal térbe beforduló rész a konyha felöl használható elemekből áll. Bár keskenyebbek a megszokottnál, de még így is sok hasznos pakolófelületet képeznek.

A konyhabútort hosszúkás fém fogantyúkkal egészítettük ki, így elmondható, hogy ez a magasfényű fehér konyhabútor bárpulttal kiegészítve egy igazán praktikus és modern dizájnú konyha lett.

Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Egy fiatal pár számára készült ez a U-alakú, krémszínű konyhabútor.

Krémszínű konyhabútor

Egy fiatal pár számára készült ez a krémszínű konyhabútor.

Az U-alakú konyha egybe van a nappalival, viszonylag távolt az ablakoktól, így a szín kiválasztásakor fő szempont volt, hogy világos legyen. Így a választás az ajtók esetében egy halvány krémszínű Egger bútorlapra esett. A pult és a csempét helyettesítő falborítás ugyan csak világos színű, fautánzatú Forest munkalapból készült.

A magasan elhelyezett sütő kifejezett kérése volt ügyfelünknek. Felé egy beépíthető mikró került, valamint egy ajtós szekrény. A sütő alá minden esetben (kivéve külön kérés esetén) két mélyebb fiókot készítünk, ami tökéletes az edények, kis konyhai gépek tárolására.

A sütős kamraszekrény mellett egy kihúzható rácsos elem található, majd a sarokban befordulva egy egyenes sarokszekrény, polccal. A mosogatós szekrény mellé egy teljesen beépíthető mosogatógép került. A jobb oldali sarok egy dupla ajtajú L-alakú sarokszekrény, ugyancsak polccal. Majd a bútor befejezéseként egy széles fiókos elem a főzőlappal.

A főzőlap felé szekrénybe építhető elszívó került, mellé egy keskeny nyitott elemmel, ami hasznos a fűszerek és szakácskönyvek gyors és könnyű eléréséhez. A felsőszekrények aljára ugyancsak minden esetben semleges színű LED világítás kerül.

A krémszínű konyhabútor rozsdamentes acél mosogatóval és csappal egészült ki. A fém színű fogantyúk és az alumínium lábazat teszik teljessé az összképet.

Mivel a felsőszekrényeket nem vittük fel mennyezetig, valamint az U-alakú elrendezés miatt, az elszívó cső kivezetése a szekrényeken kívülre esett. Ezt egy, a szekrények tetejére elhelyezett takaró elemmel tettük esztétikusabbé.

A hely adottságai, valamint az igények miatt a hűtőszekrény a konyhának szánt területen kívül esett, de könnyen elérhető helyre került.

A krémszínű konyhabútor tervezésekor látványterv is készült a színek könnyebb kiválasztása céljából.

Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Ez a konyha első ránézésre modern konyhabútor látszatát kelti, azonban közebbről nézve észrevehető a klasszikus konyhabútorokra jellemző marásminta is a fehér ajtókon.

Modern konyhabútor klasszikus csavarral

Ez a konyha első ránézésre modern konyhabútor látszatát kelti, azonban közebbről nézve észrevehető a klasszikus konyhabútorokra jellemző marásminta is a fehér ajtókon.

Az alsó szekrényajtók klasszikus, letisztult marásmintával készültek selyemfényű fehér színben. Az esetek többségében a világosabb szín szokott felülre kerülni. Itt azonban a megszokottól eltérve alulra került a fehér szín, így felülre egy barna fautánzatú bútorlap lett kiválasztva, ami a parketta sötétebb árnyalatú párja.

A bútorba beépítettünk egy teljesen beépíthető 8-10 terítékes mosogatógépet, egy beépíthető sütőt, pultba építhető kerámialapok és egy beépíthető hűtőt. A főzőlap felett egy a szekrény aljába építhető, rejtett elszívó található. A beépíthető hűtő felett egy mély, a hűtővel megegyező mélységű, a mennyezetig érő szekrény található, így ott nagyobb dolgok is könnyen tárolhatóak.

Az alsó- és felsőszekrények között csempe helyett szürke, konyhai falborítás található. A felsőszekrények felfelé nyílnak fogantyú nélküli megoldással. A mennyezetig történő beépítés sok, hasznos pakolófelületet biztosít, valamint optikailag nyújtja is a teret. Az elszívó cső szellőző kivezetése sajnos rendkívül rossz helyen volt. A gipszkartonozást elkerülve egy ilyen műanyag csővel tudtuk megoldani annak kivezetését.

Ez a modern konyhabútor fekete kvarcő pulttal készült. A kőőrleményből készült pult tapintása valódi kőre emlékeztet, azonban egységesebb a színe, és jobban ellenáll a karcolódásoknak, a természetes kőhöz képest. Valamint a kvarcő pultokba, a teljes vízhatlanságának köszönhetően lehetséges úgynevezett aláépíthető mosogatót is tenni, mint ahogy az ebben a konyhába is látszik. A hagyományos mosogatóknál minden esetben, legyen az rozsdamentes acél vagy gránit, van egy perem, ami ráül a pultra, ez tartja a mosogatót. Azonban az aláépíthető mosogatóknál a perem a munkalap alatt található, így az egyáltalán nem látszik. A pulthoz igazodva fekete gránit csaptelep került a pultra. A modern megjelenést erősíti, valamit egységet képez a fekete munkalappal a fekete fogantyú is.

Bár LED szalagot szinte minden esetben felhelyezünk a felsőszekrények aljára, az igazán modern konyhabútor elengedhetetlen része a látványos LED hangulatvilágítás a mennyezet alatt.

Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Modern konyhabútor fényes ajtókkal, foganytú nélkül

Modern konyha kő pulttal

Ez a modern konyha egy új építésű házba készült. A nappali és a konyha egyterű kialakítása miatt, hogy a bútor ne sötétítse le nagyon a helységet világos színű ajtók lettek kiválasztva.

A kényelmesebb, ergonomikusabb hozzáférés miatt a beépíthető sütő a beépíthető mikró magasra, egy kamraszekrénybe került. Mellette egy kihúzható rácsos elem található. A sarokszekrényben egy kiforgatható rács könnyíti meg a nehezen hozzáférhető dolgok egy mozdulattal történő elérését.

A gránit mosogató alá egy kihúzható, szelektív hulladékgyűjtő került. A mosogató és a főzőlap alatti fiókos szekrény között látható ajtó egy teljesen beépíthető mosogatógépet rejt.

A főzőlap mellé egy polcos kamraszekrény került, amiben annak ellenére, hogy keskeny rengeteg minden tárolható.

A felső szekrények a sötétebb barna, normál mélységű felsőszekrények fogantyú nélkül, úgynevezett benyúlós nyitással, felfelé nyílnak. A felettük elhelyezkedő mélyebb, feltét szekrények nyomásra, felfelé nyílnak. A főzőlap felé, a szekrény síkjába építhető elszívót szeretünk be, így az szinte láthatatlan, nem töri meg a felsőszekrények egységét.

A beépített hűtő a strang miatt egy kicsit beljebb, a nappali felé került. A megfelelő szellőzés nélkül a beépíthető gépek hamar tönkremehetnek, így hűtős és a sütős szekrénybe a gépek megfelelő szellőzése érdekében szellőző rácsokat szeretünk be.

A letisztult, fogantyú nélküli modern konyha fényes akril ajtólapokkal készült, bemart LED szalaggal pultvilágításként.

Ügyfelünk kérésére nem szeretünk be pultot. A kő falborítás, és kő pult később, általa került beépítésre.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyha árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

Valószínűleg mindenki egyet ért azzal, hogy a panelkonyha az egyik legnehezebb, a konyhák közül.

Hiszen nem elég, hogy kicsi a hely, annak beépítését még csövek és általában a strang is nehezíti. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egy praktikus és jól átgondolt konyhát kialakítani.

A képeken látható konyhabútorba beépítésre került egy rozsdamentes mosogató, beépíthető sütő, gáz főzőlappal és egy kihúzható elszívó is.

A mosogató és a sütő közé egy keskeny kihúzható rács került, ami a fűszerek, olajok, ecetek tárolására alkalmas.

Ennél az L-alakú panelkonyha esetében az ablak előtti szekrények keskenyebbek, de még így is jól használhatóak. A sarok egy egyenes sarokszekrény beépítésével lett kihasználva, mellette pedig egy fiókos elem található.

Annak érdekében, hogy több pultfelület maradjon a mikró a felsőszekrényben lett elhelyezve.

A sarokban a lefelé jövő gázcső miatt tudtuk végig vinni a szekrényt, de mint mindig, itt is próbáltunk minden helyet hasznosan kihasználni, így a cső elé polcokat szereltünk, így szakácskönyvek és fűszerek tárolására lett lehetőség.

A fiókos elem előtt is egy függőleges cső található, így ha a fiókokat a falig tervezzük, azokat nem lehet kihúzni. Így ott is elhagytunk pár cm-t, így a fiókok használhatóak lettek, az elmaradt helyen pedig a tálcákat, tepsiket lehet tárolni.

A plafonhoz közel végigfutó cső miatt nem készítettünk mennyezetig érő szekrényeket, mindazonáltal egy takaró lécet készítettünk így nem porosodik a szekrények teteje és a cső se látszik ki.

Az L-alakú panelkonyha egyik különlegessége, hogy a strangot is eltakartuk a konyha ajtajaival megegyező fényes fehér lappal. Nehezítés volt, hogy a strangon belül helyezék el a mérő órákat, így annak elérhetőnek kellett lennie. Erre megoldáskéne egy kis, nyitható ajtót készítettünk a burkoló lapba.

A strang másik oldalán található a hűtőszekrény, ami felé ugyancsak egy szekrényt készítettünk. A hűtő mélységével megegyező mély szekrény jól pakolható, sok tároló felületet hoz létre.

Az ablak parapet magassága azonos a pult magasságával, így a műanyag párkány helyett a munkalap lett úgy kivitelezve, hogy az ablakpárkányként is szolgáljon.

A konyha helység az előszobából nyílik, ahová a konyhabútort folytatva egy cipős szekrényt valamint egy, a hűtő felettihez hasonló szekrényt készítettünk a gépek felé.

Ez a tetőtéri konyha viszonylag kicsi, mégis minden megtalálható benne.

Tetőtéri konyha

Ez a tetőtéri konyha viszonylag kicsi, mégis minden megtalálható benne.

A kis hely miatt játszanunk kellett a szekrények mélységével. Így a mikrós oldal a standardtól eltérően csak 40 cm mély. Valamint a mosogatós oldal is, a gépek után egy szögbe vágott, nyitott szekrény segítségével visszaugrik 40 cm mélyre az ergonomikusabb hozzáférés miatt.

Ennek ellenére egy jól használható konyhabútor készült.

Beépítettünk egy teleszkópos, kihúzható elszívót, alatta beépített sütővel. A mosogató csepptálcája alatt helyezkedik el a teljesen beépíthető mosogatógép.

Sok fiók által egy, a kis hely ellenére is kényelmesen használható konyhabútor lett.

A tetőtéri konyha hátránya, hogy a döntött falra nem kerülhet szekrény. Annak érdekében, hogy mégis legyen elég pakoló felület a mennyezetig beépítettük a függőleges falat. A felső sor szekrény különlegessége, hogy mintás, üveg tolóajtóval készült.

A beépített mikró magasan lett elhelyezve, a kényelmesebb használat okán, emelett így nem a pulton foglalja a helyet.

A konyhabútorba csempe helyett falborítás került. Egyik falon egy fényképes üveg hátfal, míg a többi falat a munkalappal megegyező falborítás védi a szennyeződésektől.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!