Előszobabútor - előszobafal, bükk előszobabútor

Bükk előszobabútor

Előszobabútor lefényképezése a legtöbb esetben gondot okoz. Nem nagyok az előszobák. Így ezen a képen is vannak részletek amiket hozzá kell gondolni. Az első ilyen dolog, hogy a teljes helyet kihasználtuk faltól falig, padlótól a mennyezetig. A kicsike hely ellenére, igyekeztünk az előszobabútornak minél több funkciót adni. Lett benne  akasztós szekrény, felül polcos szekrény, fiókos ráülős rész, valamint falborítás, fogasokkal és tükörrel, világítással. A bútor egyszerű vonalvezetésű, ezért költséghatékonyan készült. A feladat az volt, hogy megfizethető áron, jó helykihasználással valami praktikusat alkossunk. A tulajdonosok azóta is megelégedettséggel használják, beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A színválasztást a többi helyiség bútorzata, valamint a burkolatok színvilága határozta meg. Mi ilyenkor igyekszünk sok éves tapasztalatunk alapján tanácsokat adni, de természetesen a végső döntés mindig a vevőé.

Előszobabútor - előszoba beépítés tolóajtóval

Előszobabútor sötét mahagóni

Ez egy rafinált előszoba beépítés, amit lakberendezőnk álmodott meg. Ez az előszobabútor sötét mahagóni színből lett megálmodva. Első számú fő dolog rajta, hogy 1 db mennyezeten függesztett tolóajtó gördül el előtte, a szekrények egyik-egyik oldalát takarva el ezáltal. A foganytúk és a tolóajtó profillécei pezsgő színűek. Felülre 2-2 db felnyíló ajtós szekrény került beépítésre. A fal sehol sem látszik, faltól falig „bedobozoltuk” a helyiséget. További különlegesség még, hogy a jobb oldalon lévő ráülős rész egy radiátort rejt el, s a szellőzőrácsok a levegő cirkulálását teszik lehetővé. A tolóajtó mögött ami nem látszik, ott alul fiókos rész van kialakítva, felette pedig akasztós lehetőség. További érdekessége és nehézségi foka volt még ennek a bútornak, hogy a tolóajtó mögötti akasztós rész alatt a falborításba rejtettünk egy kis ajtót, mely az elektromos kapcsolótáblát lett hivatott eltakarni. Még további pakolási lehetőség gyanánt készült a középső részre fiókos szekrény, melynek teteje éppen olyan magas, hogy megérkezvén a lakásba, bármit, kulcscsomót, telefont, stb. kényelmesen rá tudjunk tenni. A kis polcok is pakolhatók, bár inkább már a designt szolgálják. A lakásba lépve, rendkívül meleg és barátságos fogadtatásban lesz részünk e szekrényke által.

Modern előszobabútor - előszoba beépítés

Előszobabútor bambusz színben

Sajnos a magyar lakások legtöbbje nem túl nagy. Tekintve, hogy akár többen is laknak benne, így aztán a praktikusság lesz az elsődleges szempont,  kicsit a designt háttérbe szorítva. Ez a bútor jó példája ennek. A környezethez illő előszobabbútor bambusz színben készült. 3 gyermek volt a lakásban, ezért az elsődleges szempont a rengeteg pakolóhely volt, így aztán ez az előszobabútor inkább egy gardrobszobára hasonlít. Erre mondjuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. Mindamellet a tükrös fallal, a cipőtároló és a lepakoló résszel az előszobabútor jellegét és funkcióját is betölti. A nagy szekrények kimondottan sok pakolóhelyével jó szolgálatot fog tenni a családnak.

Előszobabútor

Előszobabútor króm oszloppal

Egy családi ház előszobabútora van a képen. A bükk színű előszobabútor króm oszloppal van kombinálva. A króm oszlop tulajdonképpen a konyhákban használatos oszlop, melyre mindenféle függesztő kütyü felrögzíthető. Az előszobabútor tartalmaz alul cipős tároló részeket, felül ruháknak pakoló részt, de még kis fiókot is. A ruha akasztók stílusosan szintén króm színben kerültek felszerelésre.

Előszobabútor - előszoba beépítés

Előszobabútor – teljes beépítéssel

Új építésű társasház viszonylag hosszú előszobája látható a képen. Az előszobabútor lakberendezőnk tervei alapján készült. Színösszeállítása a világos és sötét körte kombinációja.Megjelenésében inkább egy gardrobszobára emlékezetet. A lakás még, az előszobából nyíló nappaliból, konyhából, fürdőből és egy kicsi hálószobából állt. Így aztán szükség volt a pakolás szempontjából az előszoba bebútorozására is. Az alsó keretes kisajtók mögött kerültek elhelyezésre a cipők. A tükröt az egyik szekrény ajtaján helyeztük el. A képen hozzánk közelebb még egy akasztós előszobafal is elhelyezésre került.

Előszobabútor tükörrel - előszoba beépítés tolóajtókkal

Előszobabútor tükör tolóajtóval

Itt ismételten egy zsivány beépítést kellett megoldanunk lakberendezési tervek alapján.Ez egy speciális előszobabútor. Kommentárt kell a képhez fűzni, mivel nem látszanak a belső dolgok. A feladat az volt, hogy a beugró előszobarészt eltakarjuk 2 db mennyezeten függesztett egymás előtt elfutó tolóajtóval, melynek az egyike egyúttal a tükör funkciót, ezzel a tér tágítását is ellátja. Amiknek az eltakarására hivatottak, az a jobb oldalon egy mosogatógép, felette menyezetig polcrendszer. A bal oldali ajtó mögött, pedig a fűtés osztó gyűjtőjét takartuk el, még egy plussz beépítéssel, valamint ismét polcoztuk a belső részt. Gyakorlatilag úgy a mosásra, mint a vasalásra váró ruhaneműk elhelyezése meg lett oldva ezzel. Az előszobabútor tükör tolóajtóval rögtön belépés után fogadja a látogatót, s színével kellemes hangulatot, meghitt nyugalmat  áraszt. Természetesen továbbhaladva az előszobán, a folytatásában lévő nappaliba lépve sem okoznak csalódást az ott is nagyrészben általunk készített bútorok a lakás tulajdonsának.

fehér előszobabútor - előszobafal

Bézs színű előszobabútor

Ez a  bézs színű  előszobabútor egy pesti belső kerületben lévő lakásba készült. Igazából a tulajdonos itt nagy segítségünkre volt, mivel ezt a kombinációt ő maga tervezte el. Nekünk csak a méreteket kellett pontosítani, hogy beférjen a bútor a kiválasztott helyre. Mint elmondta az vezérelte, hogy legyen sok pakolóhelye amiket ajtókkal eltakarunk, de legyen megoldva a lakásba betérők számára, az előszobafal, ahova a kabátokat tudják akasztani. További megoldás a cipők elhelyezésének lehetősége, ami egy ráülős nyitott  szekrénykével lett megoldva. Az előszobabútor pikantériája még, hogy a jobb oldali szekrény hivatott eltakarni a villanyórát és a biztosíték dobozt is.

 

Előszobafal cipős szekrénnyel - előszobafal

Egyszerű előszobabútor

Ez az egyik legyegyszerűbb megoldású előszobabútor. A mi feladatunk volt magának az előszobafalnak és a kalaptartó polcnak az elkészítése. A kép bal oldalán látható ciősszekrény már megvolt, az valamelyik bútoráruházban lett vásárolva jóval előbb.Az előszobabútor nincs túlbonyolítva, egy lapot erősítünk a falra, s arra fogasokat szerelünk fel. Funkciója, hogy megvédi a falat és ugyanakkor a ráakasztott ruhákat is. Olcsóbb megoldás, mintha az előszobafal un. lécekből állna.

Irodai előszobabútor - előszobafal

Irodai előszobabútor

Az előszobabútor  feladata az volt, hogy mivel a tulajdonosok munkája révén, több ember is megfordul egyszerre a lakásban, ezért olyan előszobafalat kellett készítenünk ahol sok ember kabátját lehet elhelyezni. Szerencsére az előszoba hossza lehetővé tette, hogy ezt légiesen zsúfoltság nélkül lehessen megvalósítani.Ez egyébként a tulajdonos egyik kérése is volt, hogy ne legyen az előszoba túlzsúfolt. Mindegyik falpanel tetjén még kalaptartó polcokat is elhelyeztünk. Kérés volt még az is, hogy a bejárati ajtón belépve egy tükör fogadja a látogatót. Ez a kép végén látszik, megspékeltük még egy kis polcocskával is, ahova kis dolgokat  lehet tenni a lakásba belépést követően.