Bézs panelkonyha mennyezetig beépítve

Bézs panelkonyha

Ez a bézs panelkonyha egy fiatal pár számára készült.

A panelkonyhák tervezése és kivitelezése mindig bonyolultabb, mint egy újépítésű vagy családi házba készült konyha. Ennek oka a sok cső, a kis méret, a strang.

Ennél a konyhánál a strang jó állapotban volt, így oda nem kellett borítást készítenünk. Azonban az ablak alatt egy radiátor található. Ezzel nem is lenne semmi gond, de ez a radiátor régi típusú, és a szokásosnál jobban eláll a faltól. Annak érdekében, hogy egy használható, elég mély fiókos szekrényt tudjunk készíteni elé, a standard 60 cm mély pult helyett ide egy kicsit mélyebb pult került. Sajnos a sarokszekrény is megszenvedte a radiátort, hiszen annak is kisebbnek kellett lennie.

Ahhoz, hogy a radiátor megfelelően fűtsön a lábazatba és a pultba is egy-egy szellőzőrácsot kellett tennünk.

A normál tűzhely jobb oldalára egy keskeny kihúzható rács került a fűszerek tárolására. Baloldalra pedig egy teljesen beépíthető keskeny mosogatógép.

A mikró a mosogató feletti nyitott polcra kerül.

Az kihúzható, teleszkópos elszívó melletti keskeny nyitott, polcos szekrény mögött fut a gázcső. Ezen kívül az ablak mellett is található két függőleges gázcső, ezért az ott lévő felsőszekrényeket nem tudtuk teljesen a sarokig elvinni.  Így egy kis takaró léc takarja az ott keletkezett lyukat.

A felsőszekrények mennyezetig lettek beépítve, amivel jóval több pakolófelület keletkezett.  Valamint a strang másik oldalán található hűtő felé is került egy mély szekrény.

Ez a bézs panelkonyha, a tűzhelyhez igazodva inox színű fogantyúkat kapott.

A színes panelkonyha fekete fogantyúkkal és fekete lábazattal lett teljes.

Színes panelkonyha

Ez a kis színes panelkonyha egy kőbányai lakótelepre készült.

Megrendelőnknek nagyon megtetszettek a 2023-as év színéről írt blogbejegyzésünkben található konyhabútor képek, így egy ahhoz hasonló élénk pirosba hajló selyemfényű festett ajtó színt választott. Mint minden esetben, ha festett ajtók kerülnek a konyhabútorra, a szín és a marásminta is csak a megrendelőtől függ, így ezzel nem volt gond.

A gépek könnyebb mozgathatósága és cserélhetősége végett normál, szabadon álló tűzhely és mosogatógép került a konyhába.

A felsőszekrénybe azonban egy aktívszén szűrős teleszkópos elszívót építettünk be.

A tűzhely bal oldalára egy keskeny kihúzható rács került a fűszerek és az olajok praktikus tárolására. Jobb oldalon pedig egy széles 3 fiókos elem kapott helyet, amiben a fenti alacsonyabb fiókban az evőeszközöket. Alul pedig akár edényeket is lehet tárolni. Amennyiben normál tűzhely kerül egy konyhába a tűzhelyhez cstlakozó pult oldalára egy fém védőt teszünk, így a munkalap széle jobban ellenál a a hőnek és a nedvességnek.

Két felsőszekrény savmart üveggel, négyes osztattal készült, ami kicsit megtöri az ajtókat és légiesebbé teszi a dizájnt.

A pirosas ajtókhoz fényes fekete pult társul, amibe egy, a gépekhez illő rozsdamentes mosogató került beépítésre.

A színes panelkonyha fekete fogantyúkkal és fekete lábazattal lett teljes.

A konyhabútorokat, egyedi jellegükből adódóan, bármilyen színben és méretben elkészítjük Önnek. Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Matt fehér panelkonyha

Újabb fogantyú nélküli, ezúttal matt fehér panelkonyha került beépítésre.

A minimál stílus magával hozta a fogantyú nélküli megoldások megjelenését a konyhákban. A J-profilú ajtó letisztult és praktikus megoldás erre a stílusirányzatra. Az ajtólap élébe mart profil teszi lehetővé a frontok nyitását, így egy diszkrét és homogén megoldást hozva látra.

Ahogy a panelkonyhák többségénél, így a tervezés a csövek, a strang és a hely szűke miatt ebben a matt fehér panelkonyha esetében sem volt könnyű. Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy mindent kihoztunk a helyiségből, amit lehetett.

Beépítésre került egy egymedencés csepptálcás mosogató, egy beépíthető sütő, gáz főzőlappal és egy teleszkópos elszívó.

Az ablak elé befordulva egy keskenyebb, de még jól használható pultfelület került alá pedig egy sarokszekrény és fiókok.

A hűtő fölé egy polcra került a mikró, valamint egy mély szekrény.

A felsőszekrények a mennyezetig érnek, így több pakolófelületet biztosítva. Ráadásul a hosszú, egybefüggő ajtóknak köszönhetően optikailag magasabbnak tűnik a konyha.

A falra csempe helyett kőhatású dekor falborítás került, a konyhai munkalapokkal megegyező anyagból.

Ez egy tartós, könnyen tisztítható műanyag felület, így ha gáz főzőlap kerül a konyhába egy úgynevezett hővédő lemezt szoktunk ajánlani a főzőlap és a fal közé. Ugyanis, ha a hátsó gázrózsára nagy edényt helyezünk, és nagy lángon főzünk, az edény kivezeti a hőt a gáz főzőlap mögötti falfelülethez, így az megsérülhet.

A strangot az ajtókkal azonos bútorlappal takartuk el, az ügyfél kérésére nyitható módon.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

 

 

Egy újabb, ezúttal fogantyú nélküli panelkonyha került beépítésre.

Fogantyú nélküli panelkonyha

Egy újabb, ezúttal fogantyú nélküli panelkonyha került beépítésre.

A tervezést, mint a panelkonyhák többségénél, itt is nehezítették a csövek, de ennek ellenére igyekeztünk minden helyet praktikusan kihasználni.

A strang mellett található a gránit, egymedencés mosogató. E mellett kapott helyet a 8-10 terítékes, teljesen beépíthető mosogatógép, majd a beépíthető sütő. A sütő fölé csak 2 zónás gáz főzőlap került.

Befordulva egy egyenes sarokszekrény került, benne polccal. Bár a piacon található sarok rácsok nagyon praktikusak, a polcra lehet a legtöbbet pakolni, így a kis helyet figyelembe véve ügyfeleink végül a polc mellett döntöttek.

A sarokszekrény után pedig egy 4 fiókos szekrény zárja a sort.

A felsőszekrényeket mennyezetig vittük, így is növelve a hasznos felületeket. Annak érdekében, hogy a mikró ne a pulton foglalja a helyet, a felsőszekrénybe terveztük.

A második sor felsőszekrények felfelé nyílnak. Emellett a hűtő felé is került egy, a hűtő mélységével megegyező szekrény, úgy tervezve, hogy a későbbiekben egy magasabb hűtő is beférjen a helyre.

A fogantyú nélküli panelkonyha ajtajai fehér magasfényű, úgynevezett J-profilú ajtókkal készültek. Ennek a típusú ajtóknak a felső éle úgy van kialakítva, hogy azok fogantyú nélkül is kényelmesen nyithatóak legyenek.

Azért, hogy ne a már meglévő csempét kelljen megbontani a konnektor kiállások miatt egy, a pultból kihúzható konnektort szereltünk be.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

Valószínűleg mindenki egyet ért azzal, hogy a panelkonyha az egyik legnehezebb, a konyhák közül.

Hiszen nem elég, hogy kicsi a hely, annak beépítését még csövek és általában a strang is nehezíti. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egy praktikus és jól átgondolt konyhát kialakítani.

A képeken látható konyhabútorba beépítésre került egy rozsdamentes mosogató, beépíthető sütő, gáz főzőlappal és egy kihúzható elszívó is.

A mosogató és a sütő közé egy keskeny kihúzható rács került, ami a fűszerek, olajok, ecetek tárolására alkalmas.

Ennél az L-alakú panelkonyha esetében az ablak előtti szekrények keskenyebbek, de még így is jól használhatóak. A sarok egy egyenes sarokszekrény beépítésével lett kihasználva, mellette pedig egy fiókos elem található.

Annak érdekében, hogy több pultfelület maradjon a mikró a felsőszekrényben lett elhelyezve.

A sarokban a lefelé jövő gázcső miatt tudtuk végig vinni a szekrényt, de mint mindig, itt is próbáltunk minden helyet hasznosan kihasználni, így a cső elé polcokat szereltünk, így szakácskönyvek és fűszerek tárolására lett lehetőség.

A fiókos elem előtt is egy függőleges cső található, így ha a fiókokat a falig tervezzük, azokat nem lehet kihúzni. Így ott is elhagytunk pár cm-t, így a fiókok használhatóak lettek, az elmaradt helyen pedig a tálcákat, tepsiket lehet tárolni.

A plafonhoz közel végigfutó cső miatt nem készítettünk mennyezetig érő szekrényeket, mindazonáltal egy takaró lécet készítettünk így nem porosodik a szekrények teteje és a cső se látszik ki.

Az L-alakú panelkonyha egyik különlegessége, hogy a strangot is eltakartuk a konyha ajtajaival megegyező fényes fehér lappal. Nehezítés volt, hogy a strangon belül helyezék el a mérő órákat, így annak elérhetőnek kellett lennie. Erre megoldáskéne egy kis, nyitható ajtót készítettünk a burkoló lapba.

A strang másik oldalán található a hűtőszekrény, ami felé ugyancsak egy szekrényt készítettünk. A hűtő mélységével megegyező mély szekrény jól pakolható, sok tároló felületet hoz létre.

Az ablak parapet magassága azonos a pult magasságával, így a műanyag párkány helyett a munkalap lett úgy kivitelezve, hogy az ablakpárkányként is szolgáljon.

A konyha helység az előszobából nyílik, ahová a konyhabútort folytatva egy cipős szekrényt valamint egy, a hűtő felettihez hasonló szekrényt készítettünk a gépek felé.

Újabb, ezúttal krémszínű panelkonyha került általunk kivitelezésre.

Krémszínű panelkonyha

Újabb, ezúttal krémszínű panelkonyha került általunk kivitelezésre.

Ahogy az már másik, hasonló felépítésű panelkonyhánknál is írtuk, ezek nem a legegyszerűbb konyhák közé tartoznak.

A beépítést és a tervezést a legtöbb esetben nehezíti a kis hely és a rengeteg cső. De mind mindig, ilyen esetekben is próbáljuk a lehető legesztétikusabban megoldani azok eltakarását, beépítését a bútorba. Sok esetben ezért speciális szekrényeket kell készítenünk.

Többnyire, ahogy ebben az esetben is, az ablak mellett lévő cső miatt kevésbé mély fiókokat tettünk. Így egy széles, még így is jól használható fiókos elem került a konyhába.

A felső cső okán a szekrénynél a cső elé egy takaró került, így a szekrény nem rögtön a falnál kezdődik, hanem egy pár centivel beljebb, így a cső nem akadályozza az ajtót a nyitásban.

A strangot is, a konyhabútor ajtajaival egyező magasfényű lappal burkoltuk körbe, így az szinte beleolvad a panelkonyha elemei közé. A strang mellett kihagyott lyukba került később a hűtőszekrény, ami fölé, a hely kihasználás céljából egy mély szekrény került.

A konyhába jácint színű gránit mosogató került, ami ugyancsak illik a bútor világos színeihez. Emellett beépítésre került egy beépített sütő és egy normál elszívó is. A sarokszekrény egy kiforduló kosarat rejt.

Abban az esetben, amikor nem beépített mikró lesz elhelyezve, akkor csak egy nyitott polcot készítünk annak, általában kicsit lejjebb engedve a többi felsőszekrény szintjétől, a kényelmesebb hozzáférés miatt.

A jobb helykihasználás miatt mennyezetig beépített felsőszekrények készültek. Ezen kívül egy keskeny, poharak és bögrék számára egy üveges vitrinszekrényt is készítettünk.

A krémszínű panelkonyha csempe helyett a munkalappal azonos színű falborítást kapott.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

A képen látható fehér panelkonyha minimalista stílusban készült.

Fehér panelkonyha

A képen látható fehér panelkonyha minimalista stílusban készült.

A konyhabútor tervezését és kivitelezését nehezítették a csövek. Valamint az ablak magassága meghatározta a pult magasságát. Az ablak alatt elhelyezkedő radiátor miatt a szekrények keskenyebbek lettek, így a pultba és a lábazatba szellőző rácsokat helyeztünk. Ablakpárkányt kiváltva a munkalapot egészen az ablakig futtattuk.

Az ablak előtt látható fióknak, bár a mélysége keskenyebb, de széles, így is elegendő pakolófelületet képez.

A minimalista stílust követve az ajtók fogantyú nélküli megoldással nyílnak. Az alsószekrények és a magas kamraszekrények nyomásra, míg a felsőszekrények benyúlós technikával nyithatóak.

A felsőszekrények aljára 4000 K-es LED világítást szereltünk. Ez elég fényt ad a pulton történő munkához, ugyanakkor semleges fehér fényének köszönhetően nincs sárgás fénye.

A mikró a magas szekrényekben kapott helyet, így nem a pulton foglalja a helyet. A sarokban található kamraszekrény alá egy egyenes sarokszekrény fut be. Ennek a megoldásnak köszönhetően a sarok is kihasználásra került.

A plafonig történő beépítéssel rengeteg pakolófelület keletkezett. A felsőszekrények egybefüggő ajtókat kaptak, amik optikailag nyújtják a bútort, valamit letisztult, elegáns hatást keltenek.

A bútorba beépítésre került egy egymedencés rozsdamentes acél Blanco mosogató, valamint egy Cata teleszkópos elszívó.

Mivel az elszívó levegőjét nem lehetett a szabadba kivezetni aktívszén került az elszívóba. Az aktív szénszűrős elszívók az elhasznált levegőt nem a ház falán kívülre, hanem a belső légtérbe vezeti vissza, miután a zsírt és a kellemetlen szagokat megszűri.

Ezen kívül elhelyezésre került egy normál, nem beépíthető mosogatógép és egy normál gáztűzhely is.

A fehér panelkonyha fényes akril ajtókkal és extra ellenálló felületű Lechner konyhai munkalappal készült.

A konyhabútorokat, egyedi jellegükből adódóan, bármilyen színben és méretben elkészítjük Önnek.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

A képen látható magasfényű panelkonyha tervezését és beépítését több dolog nehezítette.

Magasfényű panelkonyha

A képen látható magasfényű panelkonyha tervezését és beépítését több dolog nehezítette.

Mint a panelkonyhák többségében itt sem volt hiány csövekben. Ilyen esetekben próbáljuk a lehető legesztétikusabban megoldani azok eltakarását, beépítését a bútorba, ezért speciális szekrényeket készítünk. Az ablaknál a cső miatt például kevésbé mély fiókokat tettünk. Felső szekrénynél a cső elé egy takaró került, így a szekrény nem rögtön a falnál kezdődik, hanem egy pár centivel beljebb, így a cső nem akadályozza az ajtót a nyitásban.

Másik nehézség a kép jobb szélen látható magas szekrény. Ez valójában nem egy kamraszekrény, hanem egy olyan speciális szekrény, ami a strangot takarja el.

A strang mellett kihagyott lyukba került később a hűtőszekrény, ami fölé, a hely kihasználás céljából egy mély szekrénylett beépítve.

A konyhába gránit mosogató és beépített sütő került. A sarokszekrény egy kiforduló kosarat rejt. Ennél a konyhánál megrendelőink meghagyták a gázcsövet így gáz főzőlap lett beépítve.

Ugyancsak a helykihasználás miatt mennyezetig beépített felsőszekrények készültek.

Egy teleszkópos elszívó fehér, üveg előlappal van, így az beleolvad a konyha színébe és nem töri meg azt. A felsőszekrényben került elhelyezésre a mikró is. Abban az esetben, amikor nem beépített mikró lesz elhelyezve, akkor csak egy nyitott polcot készítünk.

A magasfényű panelkonyha még modernebb lett a hosszúkás, vízszintesen elhelyezkedő fogantyúknak köszönhetően.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Ez a fehér panelkonyha magasfényű akril ajtókkal készült.

Fehér panelkonyha

Ez a fehér panelkonyha magasfényű akril ajtókkal készült.

A konyha tervezésénél fontos volt figyelembe venni, hogy a hűtőszekrénynek mindenképp a konyha helyiségben kellett elhelyezkednie a lakás elosztása miatt. Megrendelőink végül úgy döntöttek, hogy egy pult alá, teljesen beépíthető hűtőt választanak. Ilyenkor a hűtő ajtaja együtt nyílik a hűtő ajtajával. Ez a sütő mellett, a falnál látható.

A beépített konyha nagy előnye, hogy egyedi méretekkel dolgozunk. Így bár nem sok hely maradt, de mégis el tudtunk helyezni egy keskenyebb fiókos elemet az evőeszközök és az egyéb eszközök tárolására.

A legtöbb panelkonyha tervezését nehezítik a csövek és a kis méret. Itt is, a fal mellett a sarokban egy cső fut végig, ami el lett takarva, így esztétikailag nem ront a látványon.

Beépítésre került egy teljesen beépíthető mosogatógép és a sütő a főzőlappal. Viszont elszívó nem került a konyhába. Azokban az esetekben, amikor nincs elszívó, mert a szellőztetés könnyem megoldható ablakkal, akkor is feljebb kezdjük a főzőlap felett a felsőszekrényeket. Ennek az az oka, hogy a főzéskor keletkező pára lecsapódik a szekrények alján és hosszú távon roncsolja azokat.

A felsőszekrények aljába teljes szélességben bemart LED lett betéve.

A szín kiválasztásánál a fehér szín adott volt, azonban a pult színét nem volt olyan egyszerű kiválasztani. hiszen passzolnia kellett a padlóburkolathoz és a fali csempéhez is. Végül erre a sötét fa színre esett a választás, ami tökéletes szinkronban van a paldóval és a különleges fali csempén is visszaköszön a színe.

A letisztult fehér panelkonyha még modernebb hatást kelt a szögletes fogantyúknak köszönhetően.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!