A panelkonyha tervezés sokszor még a konyhatervezőnek is kihívást jelent.

Panelkonyha tervezés – nem is olyan egyszerű

Nem titok, hogy a panelkonyha tervezés az egyik legnehezebb, hiszen mindenki szeretne kényelemes, jól használható konyhabútort. Azonban a panellakások konyha helyiségeiben általában sok cső, strang és sok esetben még radiátor is található.

Egy praktikus panelkonyha megtervezése sokszor még a konyhatervezőnek is kihívást jelent.  Bár cégünk nem standard méretekkel dolgozik, van néhány méretbeli megkötés, például a beépítendő gépeknek standard mérete van. A mosogatónak is a gyártó által megadott méretű szekrény szükséges, ezen kívül, ha kihúzható/kiforduló rácsot tervezünk a szekrényekbe ott is követnünk kell a megadott minimum méretet.

Nehézségek, amikkel sok esetben szembe találjuk magunkat:

  • Panelkonyha esetén a strang esztétikus eltakarására is törekszünk.Sokan szeretnének fiókot, vagy kihúzható szelektív hulladékgyűjtőt a mosogató alá elhelyezni, azonban jellemzően a strang falból oldal irányba nyúlnak be a vízcső vezetékek, így ezt a megoldást lehetetlenné téve.
  • Az L-alakban kialakított konyhák esetében figyelembe kell vennünk, hogy a falak derékszögben vannak e.
  • A panelkonyha tervezés legnehezebb része a csövek és a radiátor esztétikus eltakarása. Ebből adódóan speciális szekrényeket készítünk.
  • A főzés gyakorta más helyre kerül, mint az eredetileg lett tervezve. Ilyenkor, ha az ügyfél továbbra is gázzal való főzét szeretne vagy át kell vezettetni a gáz csövet, vagy annak közvetlen közelébe kell tervezni a tűzhelyet. Ha villany tűzhely kerül beépítésre a cső eltakarását akkor is meg kell oldani.
  • Néhány esetben, hiába szeretne mindenki mosogatógépet, sajnos az a kis hely miatt nem kivitelezhető.
  • A panelkonyhák általában kisméretűek, ami nehezíti a beszerelést, valamint a kis terület miatt nincs elég hely a még nem beszerelt elemeknek és a szerszámos ládáknak. Éppen ezért, valamint a strang elburkolása miatt nem mindig elegendő 1 nap a konyhabútor beszereléséhez.

Elötte -Utána

Régi panelkonyha Fehér felújított panelkonyhabútor

Panelkonyha a felújítas elött Kicsi panelkonyha felújítva, praktikusan kialakítva

Panelkonyha tervezés, felújítás A magasfényű panelkonyha még modernebb lett a hosszúkás, vízszintesen elhelyezkedő fogantyúknak köszönhetően.

 

Bár nem egyszerű, igyekszünk minden esetben a legjobbat, legtöbbek kihozni a konyhából. Segítünk a tervezésben és a kivitelezésben, hogy mindenki megkaphassa álmai konyhabútorát. Keressen minket elérhetőségeink egyikén vagy töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat.

Comments for this post are closed.