Miért fontos a hővédő lemez, ha gázfőzőlappal főz?

Miért fontos a hővédő lemez, ha gázfőzőlappal főz?

Ezt a bejegyzésünket kifejezetten azoknak írtuk, akik gázfőzőlappal főznek. Ugyanis számukra nagyon fontos az úgynevezett hővédő lemez használata, ha szeretnék a konyhájukat sokáig újszerű állapotban tartani.

Konyha gázfőzőlappalTöbbször előfordult már, hogy konyhabútor felújítást kértek tőlünk, és ennek keretében a
munkapult és a fal csatlakozásánál lévő műanyag vízzáró idom kicserélését is el kellett végeznünk.
Ennek általában két oka van, az egyik a vízzáró profil elhasználódása, elzsírosodása, a másik viszont, ami miatt cserélni kell, hogy a gázfőzőlap mögött a vízzáró idom a hőtől deformálódott, tönkrement.

Sajnos ez utóbbi jelenség elég hamar be tud következni, ha valaki gázfőzőlappal főz, főleg ha sokszor, sokat főznek.

Ugyanis, ha a hátsó gázrózsára, nagy edényt helyezünk, és nagy lángon főzünk, az edény kivezeti a hőt a gáz főzőlap mögötti falfelülethez, de főleg a vízvetőhöz. Ezért a vízvető a hőtől zsugorodni fog, és hamar tönkremegy.

 

Erre megoldásunk a hővédő lemez

Ennek elkerülésére az általunk készített konyháknál, ahol gáz főzőlap kerül beépítésre, az ügyfeleinknek szoktuk ajánlani egy úgynevezett hővédő lemez használatát. Ez egy olyan saválló vagy rozsdamentes anyagból készült lemez, amely visszaveri a főzéskor a hősugarakat, ezáltal megóvja a főzőlap mögött végigfutó vízvetőt.

A legtöbb esetben a gázfőzőlap mögötti falszakasz burkolására csempét, edzett üveget, esetleg fémpanelt célszerű használni. Azonban a modern konyáknál gyakran előfordul, hogy a falburkolat nem a fent említett anyagokból van, hanem olyan anyagokból, (dekorlap, bútorlap, tapéta stb.) amelyekben a magas hő kárt tehet. Ebben az esetben egy jó alternatív megoldás a hővédő lemez használata. Ugyanis a lemez a közvetlen hőtől nemcsak a vízvetőt, de a falpanelt is megóvja.

A képeken látható konyhabútor több mint 15 éves. Jól láthatóan semmi károsodás nem keletkezett a főzőlap mögött ez idő alatt, a lemeznek köszönhetően.

Azért válaszoztunk ezt a megoldást, mert pénztárca barát, esztétikus, és ha nem kell, mert épp nem használjuk a hátsó gázrózsákat, könnyen el lehet tenni, hogy ne legyen szem előtt.

 

ügyfeleinknek szoktuk ajánlani egy úgynevezett hővédő lemez használatát Ezt a bejegyzésünket kifejezetten azoknak írtuk, akik gázfőzőlappal főznek. Ugyanis számukra nagyon fontos az úgynevezett hővédő lemez használata.

A hővédő lemez kifejezetten fontos, ha gázfőzőlapunk van-

Comments for this post are closed.