L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

L-alakú panelkonyha praktikus megoldásokkal

Valószínűleg mindenki egyet ért azzal, hogy a panelkonyha az egyik legnehezebb, a konyhák közül.

Hiszen nem elég, hogy kicsi a hely, annak beépítését még csövek és általában a strang is nehezíti. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egy praktikus és jól átgondolt konyhát kialakítani.

A képeken látható konyhabútorba beépítésre került egy rozsdamentes mosogató, beépíthető sütő, gáz főzőlappal és egy kihúzható elszívó is.

A mosogató és a sütő közé egy keskeny kihúzható rács került, ami a fűszerek, olajok, ecetek tárolására alkalmas.

Ennél az L-alakú panelkonyha esetében az ablak előtti szekrények keskenyebbek, de még így is jól használhatóak. A sarok egy egyenes sarokszekrény beépítésével lett kihasználva, mellette pedig egy fiókos elem található.

Annak érdekében, hogy több pultfelület maradjon a mikró a felsőszekrényben lett elhelyezve.

A sarokban a lefelé jövő gázcső miatt tudtuk végig vinni a szekrényt, de mint mindig, itt is próbáltunk minden helyet hasznosan kihasználni, így a cső elé polcokat szereltünk, így szakácskönyvek és fűszerek tárolására lett lehetőség.

A fiókos elem előtt is egy függőleges cső található, így ha a fiókokat a falig tervezzük, azokat nem lehet kihúzni. Így ott is elhagytunk pár cm-t, így a fiókok használhatóak lettek, az elmaradt helyen pedig a tálcákat, tepsiket lehet tárolni.

A plafonhoz közel végigfutó cső miatt nem készítettünk mennyezetig érő szekrényeket, mindazonáltal egy takaró lécet készítettünk így nem porosodik a szekrények teteje és a cső se látszik ki.

Az L-alakú panelkonyha egyik különlegessége, hogy a strangot is eltakartuk a konyha ajtajaival megegyező fényes fehér lappal. Nehezítés volt, hogy a strangon belül helyezék el a mérő órákat, így annak elérhetőnek kellett lennie. Erre megoldáskéne egy kis, nyitható ajtót készítettünk a burkoló lapba.

A strang másik oldalán található a hűtőszekrény, ami felé ugyancsak egy szekrényt készítettünk. A hűtő mélységével megegyező mély szekrény jól pakolható, sok tároló felületet hoz létre.

Az ablak parapet magassága azonos a pult magasságával, így a műanyag párkány helyett a munkalap lett úgy kivitelezve, hogy az ablakpárkányként is szolgáljon.

A konyha helység az előszobából nyílik, ahová a konyhabútort folytatva egy cipős szekrényt valamint egy, a hűtő felettihez hasonló szekrényt készítettünk a gépek felé.

Újabb, ezúttal krémszínű panelkonyha került általunk kivitelezésre.

Krémszínű panelkonyha

Újabb, ezúttal krémszínű panelkonyha került általunk kivitelezésre.

Ahogy az már másik, hasonló felépítésű panelkonyhánknál is írtuk, ezek nem a legegyszerűbb konyhák közé tartoznak.

A beépítést és a tervezést a legtöbb esetben nehezíti a kis hely és a rengeteg cső. De mind mindig, ilyen esetekben is próbáljuk a lehető legesztétikusabban megoldani azok eltakarását, beépítését a bútorba. Sok esetben ezért speciális szekrényeket kell készítenünk.

Többnyire, ahogy ebben az esetben is, az ablak mellett lévő cső miatt kevésbé mély fiókokat tettünk. Így egy széles, még így is jól használható fiókos elem került a konyhába.

A felső cső okán a szekrénynél a cső elé egy takaró került, így a szekrény nem rögtön a falnál kezdődik, hanem egy pár centivel beljebb, így a cső nem akadályozza az ajtót a nyitásban.

A strangot is, a konyhabútor ajtajaival egyező magasfényű lappal burkoltuk körbe, így az szinte beleolvad a panelkonyha elemei közé. A strang mellett kihagyott lyukba került később a hűtőszekrény, ami fölé, a hely kihasználás céljából egy mély szekrény került.

A konyhába jácint színű gránit mosogató került, ami ugyancsak illik a bútor világos színeihez. Emellett beépítésre került egy beépített sütő és egy normál elszívó is. A sarokszekrény egy kiforduló kosarat rejt.

Abban az esetben, amikor nem beépített mikró lesz elhelyezve, akkor csak egy nyitott polcot készítünk annak, általában kicsit lejjebb engedve a többi felsőszekrény szintjétől, a kényelmesebb hozzáférés miatt.

A jobb helykihasználás miatt mennyezetig beépített felsőszekrények készültek. Ezen kívül egy keskeny, poharak és bögrék számára egy üveges vitrinszekrényt is készítettünk.

A krémszínű panelkonyha csempe helyett a munkalappal azonos színű falborítást kapott.

További általunk készített modern konyhabútor referenciáinkat megtekintheti IDE kattintva! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!

Ez az antracit szürke konyha egy amerikai konyhás szobába készült.

Antarcit szürke konyha

Ez az antracit szürke konyha egy amerikai konyhás szobába készült.

Az sötétszürke alsószekrényeket és a sötét pultot szépen ellensúlyozzák a világos fa színű felsőszekrények.

A konyhabútorba található egy ugyancsak antracit színű gránit mosogató és gránit csaptelep, alatta szemetessel. A mosogató mellett egy kihúzható rács található, amely tökéletes a fűszerek, olajok, ecetek tárolására.

A beépített sütő mellett, befordul egy egyenes sarokszekrény, benne egy polccal, amelybe rengeteg fazék, lábas és tál tárolható. A mikró az egyik alsószekrényben elrejtve kapott helyet.

Az antracit szürke konyha különlegessége, hogy középen egy strang osztja meg. A felsőszekrényekkel megegyező színben készítettünk köré így burkolatot, így az bár kettéosztja a konyhát, mégsem zavaró.

Ügyfelünk kérésére a strang előtt található keskenyebb szekrény és a pult könnyedén kimozdítható a helyéről. Így ha esetleg valamilyen oknál fogva hozzá kell férni a strangban futó csövekhez, az könnyen megoldható.

A mennyezetig történő beépítésnek köszönhetően több pakolófelület keletkezett, valamint a függőlegesen futó fa erezet és a magas szekrények optikailag nyújtják a teret. Emellett a fogantyú nélkül nyíló ajtók igazán moderné teszik az antracit színű konyha megjelenését.

A szoba másik falára konyhabútorral megegyező színben készítettünk egy gardrób szekrénysort is.

Ha kíváncsi további általunk készített modern konyhabútor referenciáinkra kattintson IDE! Ha esetleg a klasszikus konyhabútorok érdeklik jobban akkor kattintson IDE! Valamint minimalista stílusban készült konyhabútorainkat is megtekinteti IDE kattintva.

Töltse ki konyhabútor árajánlatkérési űrlapunkat vagy keressen fel bennünket Facebookon vagy elérhetősségeink egyikén!