Ergonómia a konyhában

Ergonómia a konyhában

Miről is van itt szó? Ergonómia?
A konyhai munka gazdaságos megszervezéséről, valamint a legkisebb erőkifejtést igénylő kialakításáról. Mit jelent ez a konyhatervező és a konyha használója számára?

  1. Amennyiben a konyhahelyiség adottságai megengedik, a konyhai munkafolyamatokat a szekrénErgonómia a konyhábanyek és a gépek elrendezésével a lehető leghatékonyabbá tudjuk tenni. Például azért, hogy minél kevesebb sétaút legyen főzés közben a háziasszony számára.
  2. A konyhabútor használójához legyenek igazítva a magassági méretek, mint például a pultmagasság, a felsőszekrény kezelhetőségének magassága.
  3. Olyan kialakítások legyenek a konyhabútorban, amelyekkel a kényelmes munkavégzési zónában lehet dolgozni. Lehetőleg ne legyenek kényelmetlen munkavégzési zónák, mint például mélyre hajlás, görnyedés, guggolás, nyújtózkodás, hajolás, stb.

 

Ezek a dolgok teszik az Ön konyhabútorát jól használhatóvá és kényelmessé.
Nekünk pedig az a dolgunk, hogy olyan konyhabútort tervezzünk Önnek, amelyet ezen dolgok miatt szeretni fog.

 

A konyhai munka során, a testre ható terhelést, különböző színekkel szimbolizálja az ergonómiai baba:

  • piros: a test nagyfokú megterhelése
  • narancs: erős terhelés
  • sárga: könnyű testi terhelés
  • kék: sérülésmentes testtartás.
Comments for this post are closed.