Alsó sarokszekrény - helykihasználás

Alsó sarokszekrény – helykihasználás

A konyhabútor-sarkok kihasználási lehetőségei nem csak nehézséget vagy kihívást jelentenek, hanem sok esetben a kreativitás kiélésének lehetőségét is.

Konyhabútor tervezésekor a sarokbefordulók kialakítása, annak érdekében, hogy azok tényleg használhatóak, kihasználtak legyenek, sokszor kihívást jelentenek még a konyhatervező számára is. De azt kell mondanunk, nincsenek lehetetlen kérések. Mostani bejegyzésünkkel segítséget szeretnénk nyújtani azoknak is, akik szívesen tervezgetik jövendő konyhájukat.

Azt, hogy melyik sarokszekrény-megoldást válasszuk konyhatervezéskor sokszor a rendelkezésre álló hely és a beépítendő készülékek együttesen határozzák meg.

Az általában szóba jöhető megoldások a következők lehetnek:

1.  EGYENES SAROKSZEKRÉNYEK

Alsó sarokszekrény helykihasználásHelyszükséglete: 100-110 cm x 60 cm.

 

Típusai:

a.) Ajtó mögött lehet polc. Előnye a sok pakolóhely, hátránya, hogy kényelmetlen, nehezen hozzáférhető, viszont a legolcsóbb megoldás.

 

 

 

 

 

 

Alsó sarokszekrény helykihasználásb.) Ajtó mögött félköríves forgókosár. Előnye: a kifordított kosár kényelmesen pakolható. Hátránya: legrosszabb helykihasználás, sok hely elvész, kevés edény fér el  rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsó sarokszekrény helykihasználásc.) Ajtóval kiforduló „magic corner” kosár. Az egyik legjobb megoldás, mert az ajtóval kiforduló kosár előre húzza a belső kosarat,így könnyebben hozzáférhetők az eszközök.
Jó helykihasználás, könnyű használhatóság. Felső árkategóriás termék.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsó sarokszekrény - helykihasználás

d.) Ajtó mögött kiforduló ”Fly moon” tároló. Kiforduló, piskóta alakú lapok, amelyek jól pakolhatók. Jó megoldás ez is, ráadásul kényelmes is. Felső árkategóriás termék.

 

 

 

 

2. L ALAKÚ VAGY 90 FOKOS SAROKSZEKRÉNY

Helyszükséglete minimum 80 x 80 cm vagy 90 x 90 cm.

Típusai:
a.) Duplán kinyíló ajtó mögött polc vagy ¾-es forgókosár van. Előnye: a sok hely, jól áttekinthető és hozzáférhető, a legolcsóbb megoldás ennél a típusnál. Hátránya: kissé kényelmetlen, főleg az alsó polc pakolása.
b.) Duplán kinyíló ajtó mögött ¾ köríves forgókosár van. Előnye: praktikus, áttekinthető és könnyű használat jellemzi. Hátránya: a sarkok nincsenek kihasználva. Ár-érték arányban jó megoldás.
Speciális megoldás, amikor az ajtók befordulnak a kosárral a szekrény belsejébe.

 

 

3. 45 FOKOS SAROKSZEKRÉNY

Helyszükséglete minimum 90 x 90 cm vagy 105 x 105 cm.

Típusai:
a.)  90 x 90 cm-es szekrény, amely általában ajtós, polcos vagy mosogatós szekrény. Előnye a sok hely, a jó rálátás. Hátránya, hogy a mély szekrény nehezen pakolható.
Alsó sarokszekrény helykihasználás
b.) 105 x 105 cm-es  szekrény esetében legtöbbször főzőlapot helyezünk el felette, valamint beépíthető sütő befogadására is alkalmas.

Mindkét változatot  nagyterületű konyhákba ajánljuk.

 

4. ÚJ INNOVÁCIÓ, L ALAKÚ FIÓKOK A SAROKSZEKRÉNYBE

Helyszükséglete: 120 x 120 cm.

Igen nagy konyha kell hozzá.

Alsó sarokszekrény helykihasználás

Comments for this post are closed.