rend a konyhában

Rend a konyhában

Sokaknak gondot okoz a rend hiánya a konyhában. Nincs elég hely a konyhapulton, sok dolog van elől, nincs rendszer a szekrényekben, minden csak be van hajigálva. Ezekre a problémákra szedünk össze néhány megoldást, ugyanis a rend a konyhában is elengedhetetlen.

Azokban a konyhákban ahol már megvan a konyhabútor és nem terveznek új bútort vásárolni valamivel kevesebb lehetőség van, mint azoknál, ahol már eleve úgy van tervezve a bútor, hogy a lehető legpraktikusabb és rendezettebb legyen.

 

A konyhában szinte elengedhetetlen legalább egy fiók, hiszen a legtöbben ebben tárolják az evőeszközöket. A fiókban könnyen rendet lehet tenni egy fiókrendezővel, így az átláthatóbb lesz.

Fiókrendező

 

Annak érdekében, hogy a mosószer ne rondítson bele a konyha összképébe, célszerű mosószer adagolót beszerelni. Használata egyszerű és még időt is megtakaríthatunk vele a mosogatás közben.

Mosogatószer adagoló

 

Falra szerelhető kosarak vagy fűszerpolc felszerelésével a pulton tárolt üvegek, fűszerek, eszközök egy helyre kerülhetnek, amivel munkafelületet szabadítunk fel.

Fűszerpolc - rend a konyhában  fűszertartó kosár

 

A felsőszekrényekben megfelelő mennyiségű polccal több tároló hely jöhet létre. Ha nem megoldható plusz polc betétele, mert nincs furatsor a szekrényben, akkor ajánlott a polc alá lógatható kosarakat használni.

polc alatti kosár

 

Sok konyhában a micro a munkapulton van elhelyezve, ezzel értékes munkafelülettől fosztja meg a használóját. Legtöbbször lehet helyet találni egy falra szerelt microtartó polc elhelyezésére.

mikro tartó polc

 

Ott ahol új konyha lesz kialakítva több lehetőség is rendelkezésre áll, ahhoz hogy a rend a konyhában könnyebben tartható legyen.

 

Minél több fiókot tervezünk be annál inkább átlátható lesz a tárolt edények átláthatósága.

megnyílt a Práter utcai bemutatóterem - rend a konyhában

 

Beépíthetőek kihúzható rácsok, amik kiváló tárolók a fűszerek, az olaj, az ecet számára.

Kihúzható rács

 

Ott ahol elegendő hely van, érdemes mosogatógépet beszerelni, így a mosogatóban nem gyűlik fel a mosatlan edény, időt és még vizet is spórolunk. Kisebb konyháknál mosogatógép esetén csak egymedencés mosogatót szoktunk ajánlani, ezzel is növelve a fennmaradó munkafelület nagyságát.

mosogatógép

 

A sarokszekrények mindig nehéz kérdések a konyhában. Annak érdekében, hogy praktikusabb legyen és könnyebben rendet lehessen tartani előnyös lehet rácsokat beszerelni.

sarok rács  sarokszekrény rács

 

A konyhabútor lábazatában kialakíthatóak lábazati fiókok is, így ide kerülhetnek a ritkábban használt tepsik, eszközök.

lábazati fiók

 

A szelektív hulladékgyűjtésre a mosogató alatt kialakított fiókban elhelyezett szemeteseket ajánljuk.

mosogató alatti fiók

 

A micro sem a pulton veszi el a helyet, amennyiben faliszekrényben vagy magas szekrényben, esetleg pult alatt helyezzük el azt.

beépített mikro

 

 

Képek:
Pinterest
Me.Mo.Foto

Comments for this post are closed.