Fedőtartó megoldások – csináljunk rendet a konyhában

Fedőtartó megoldások – csináljunk rendet a konyhában

A konyhában a fedők elhelyezése a legtöbb esetben kérdéses. Hiszen nem lehet őket egymásra pakolni, és viszonylag sok helyet foglalnak el. Ezért kerestünk néhány fedőtartó megoldást.

Valószínűleg nincsen olyan univerzális megoldás, ami minden konyhában, mindenki igényeinek megfelelő lesz, éppen ezért próbáltuk összeszedni valamennyi megoldást, amik között mindenki megtalálja a számára praktikus megoldást.

 

FiókosztóA konyhában a fedők elhelyezése a legtöbb esetben kérdéses. Hiszen nem lehet őket egymásra pakolni, és viszonylag sok helyet foglalnak el. Ezért kerestünk néhány fedőtartó megoldást.

A magas fiókokban praktikus lehet a belső osztórendszer használata.

A kereszt és hosszanti osztók segítségével kényelemesen lehet elrendezni a tárolnivaló fedőket és edényeket.

Ezzel a módszerrel a fedő nem gurul el, és átlátható marad fiók is. Nem utolsósorban elég hely marad mellette a lábasoknak és a serpenyőknek is.

A képen a Blum ORGA-LINE nevű rendezője látható.

Természetesen ez a tárolási módszer megoldható egy egyszerű  függönytartóval is, viszont ezek nem a legkitartóbbak.

 

Mobil fedőtartó

Egy másik fiókba alkalmas fedőtartó megoldás a mobil, mozgatható és állítható fedőtároló. Ezt egyszerűen berakhatjuk a fiókba, vagy egy polcra. Ha eddig bajt okozott a fedők tárolása, akkor érdemes lehet adni neki egy esélyt, hiszen olcsón beszerezhetőek, praktikusak és a kinézetük is elfogadható.

Fa, mobil fedőtartó mobil, fedőtartó rács Fém fedőtartó rács

 

Falra szerelhető rácsEz a fedőtartó rács egyaránt felszerelhető a falra, vagy a szekrényajtóra.

Ez a fedőtartó rács egyaránt felszerelhető a falra, vagy a szekrényajtóra.

A kialakításuk miatt a különböző méretű fedők is elférnek rajta.

Azonban ha ez a tárolót válasszuk, és a szekrény ajtajának belsőfelére szeretnénk felszerelni, fontos hogy a szerényben lévő polcnak keskenyebbnek kell lennie, mert nem lehet majd becsukni a szekrényajtót a fedőktől.

Ezeket a tárolókat kifejezetten erre a célra fejlesztették ki, ezért nem esnek ki belőle a fedők és egyszerre több fedőt is tudunk tárolni vele.

 

 

 

Fém tartórúd a fedők tárolására.Fém tartórúd

Egy másik tárolási lehetőség, amit ugyancsak a szekrényajtóra vagy a falra lehet felszerelni.

Ez nem más, mint egy egyszerű fém tartórúd.

Mivel ezeket a rudakat nem közvetlenül erre a célra találták ki nem biztos, hogy minden fedőhöz megfelelő megoldás, de attól még használható.

Azonban ennél a módszernél is figyelembe kell venni, hogy a polcnak keskenyebbnek kell lennie, ha a szekrényajtó belsejébe szánjuk.

 

 

 

Öntapadós kampókÖntapadós kampók használata a fedők tárolásához.

Öntapadós kampókkal is meg lehet oldani a fedők tárolását azonban ez nem a legpraktikusabb és nem is a leg biztonságosabb.

A kis műanyag, öntapadós kampókat 3 irányból felragasztva tudjuk használni erre a célra. Noha ez egyszerűnek tűnik, nem ilyen könnyű a helyzet.

Hiszen a kis kampókat olyan szögben és távolságban kell felhelyezni, hogy azok megtartsák a fedőket. Valamint minden egyes elemnek külön helye lesz, mert a különböző méretű fedőket nem lehet variálni.

A másik ellenérv, hogy ezek a kampócskák a súly miatt egy idő után nagy eséllyel a lábunkra esik.

Képek: Pinterest

Comments for this post are closed.