2022 színe a Veri Peri színre keresztelt pantone szín lett.

2022 színe – Very Peri

2000 óta a Pantone Color Institute minden évben megválasztja az év színét, amely szerintük tükrözi az akkori kor szellemét és a legjobban illeszkedik majd az előttünk álló 12 hónaphoz.  Ez a kiválaszott szín meghatározza a divat, az enteriőr- és webdizájn világának trendjeit.

 

2022 színe a Veri Peri2022 színe a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott „Very Peri” névre keresztelt kékes árnyalat, leginkább a kis meténg virágjára emlékeztető lilás színárnyalat. A kreativitásra ösztönző szín a dinamikus meténgkék állandóságát és hűségét, valamint az élénk ibolyavörös energiáját és izgalmát ötvözi. Az árnyalat megalkotása azt a célt szolgálta, hogy új megvilágításba helyezze a jövőről alkotott látásmódunkat – szemléljük merészséggel és kíváncsisággal a lehetőségeinket!

 

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel rukkoljunk elő, mert új víziónk van már a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A piros árnyalat miatt a megújulás megerősítő érzését kelti. Az árnyalat azt az érzést kelti, mintha arra találták volna ki, hogy kifejezze a jövőben rejlő kreatív lehetőségeket.

A 2022 színe tehát összességében egy szebb jövőt szimbolizál.

Külön érdekesség, hogy ez az első olyan szín, amelyet a vállalat külön legyártatott. A korábbi években ugyanis a már meglévő archívumukból került ki az aktuális év színe.

A Pantone cég számára fontos, hogy az év színével reagáljon az aktuális élethelyzetre, a globális folyamatokra. Szerintük a színek szerves részét képezik a hétköznapjainknak, amit mindenki természetesnek vesz, mégsem fordítunk rájuk kellő figyelmet. 2022 színe a koronavírus-járványból való kilábalás vágyát, a környezetszennyezéssel kapcsolatos aggodalmak és a társadalmi igazságtalanságok miatti egyre növekvő elégedetlenséget szimbolizálja.

 A 2022 színe tehát összességében egy szebb jövőt szimbolizál. 2022 színe a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott "Very Peri" névre keresztelt kékes árnyalat 2022 színe egy beltéri ajtón 

Comments for this post are closed.