2019 színe - pantone színek

Élénk, mégis lágy: 2019 színe

A Pantone a világ legnagyobb és legismertebb színegyeztető cége. Megteremtette a nyomda- és grafikai iparnak, valamint a divatnak a nemzetközi színrendszereket. A cég minden év decemberében kiválasztja a következő év színét. De mi is 2019 színe?

2019-ben nem más színre esett a választás, mint a 16-1546-os kóddal jelölt, Pantone Living Coral elnevezésűre. Vagyis magyarul az élő korall színre.

“Élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal” – így jellemezte a Pantone 2019-es év színét.

A színt a víz alatti élővilág teremtményei, a korallok és a rózsaarany színben pompázó halak ihlették.

 

Élénk, mégis lágy: 2019 színe - pantone

 

De miért is ezt a színt választották?

A Pantone szakemberei szerint, a mai felgyorsult, folyamatosan változó világban, ahol mindent behálóz a technika, a szociális média, a virtuális valóság és a rohanás, az eddiginél nagyobb szükség van a melegségre és a meghittségre. Szerintük ez a megnyugtató, puha, könnyedséget sugárzó kissé pasztelles korallszín a segítséget, az érdeklődést és a szeretetet jelképezi, miközben mégis energizáló látványt kelt. Úgy gondolják, hogy ez az árnyalat, az intimitást és a valódi kapcsolattartást szimbolizálja.

Valamint a szín természetvédelmi jelentéssel is bír. A színnel a klímaváltozásra is szerették volna felhívni a figyelmet, amely pusztító hatással van a korall zátonyokra és azoknak sokszínű élővilágára.

20 éve a Pantone által megválasztott év színe számos iparágban befolyásolta a termékfejlesztést, a nyomda- és grafikai ipartól kezdve, a divaton át a lakberendezésig.

2019 színe, a korall, szerintünk kicsit merész választás a konyhába, de kétségtelen, hogy itt is nagyon szépen mutat.

 

2019 színe - étkező

2019 színe - korall fal

2019 színe - élő korall

2019 színe - mosókonyha

2019 színe - korall lámpa

Képek: Pinterest, Pantone.com

Comments for this post are closed.