Lufi és csoki - mi lesz ebből a konyhában?

Lufi, csoki, sütőpapír – ebből mi lesz?

Ha konyhai vagy ételekből alkotott különlegességekről van szó, nemcsak a női kreativitás kimeríthetetlen. Ki gondolná például, hogy a címben említett három dolog felhasználásával egészen káprázatos és finom eredményt kapunk?

Csupán el kell mennünk a boltba és venni egy csomag lufit, fel kell olvasztanunk egy arra alkalmas edényben a nagy adag csokit, majd elő kell vennünk egy tepsit, beletenni a sütőpapírt, ezután kezdődhet a móka.

Lufi, csoki, sütőpapír – ebből mi lesz?

(Nem kell megijedni, az illusztrációnak használt képeken egy egész hadsereg számára elég finom csoda születik. Mi kevesebb csoki felhasználásával is készíthetjük a tálat.)

A csokoládét felolvasztjuk egy kisebb lábasban, de egy nagyobb méretűben is megtehetjük, ez attól függ, mennyi csokitálat szeretnénk csinálni.

Lufi, csoki, sütőpapír – ebből mi lesz?

Akár kakaóból készített csokit vagy csokipasztillát is alkalmazhatunk erre a célra.

A lufikat felfújjuk vagy berendeljük a gyerekeket és felfújatjuk velük. Ezután a lufi gömbölyű, sima alját olyan mélyen mártjuk bele a csokiba, amilyen magas tálat szeretnénk (a lufi formája befolyásolja, hogy milyen is lesz a tálunk) és vigyázunk arra, hogy mindenhova egyenletesen jusson a csoki, ne legyen csoki nélküli lyuk a lufi felületén. A sütőpapírra a csokiból kenünk egy kis kört, ez lesz a tál talpa. Erre illesztjük rá a csokival bevont aljú lufit.

Lufi, csoki, sütőpapír – ebből mi lesz?

Innentől már csak arra kell várnunk, hogy a csoki megdermedjen, és utána kiszúrhassuk a lufikat, illetve kezünkbe vehessük a kis csokitálat. Érdemes nem a legnagyobb hőségben nekifogni a munkának, vagy hideg helyre tenni az alkotásainkat.

A kész csokitálat kedvünk szerint „használhatjuk”, magában is elfogyaszthatjuk, de sokkal ízletesebb például fagyival megtölteni vagy gyümölcsöket tenni bele.

Lufi, csoki, sütőpapír – ebből mi lesz?

Reméljük, mindenki kedvet kapott ehhez a finomsághoz. Egy kis extraként még egy videót is bemutatunk, amin az elkészítés folyamatát lehet látni.

 

Comments for this post are closed.