Laminált padló a konyhába? Nem lehetetlen!

Laminált padló a konyhába? Nem lehetetlen!

A konyhák tervezésénél, beépítésénél több furcsa és egyedi kéréssel találkozunk. Ezek közé tartozik, hogy a konyhába laminált padló van, vagy lesz burkolatként. Ez ma már egyáltalán nem szokatlan, bár Magyarországon még nem annyira elterjedt, mint külföldön.

Főleg a nagyobb méretű és az amerikai típusú konyháknál, de kis konyhák esetén is nagyon jól tud mutatni, ha laminált padló van lerakva burkolatként, emellett olcsóbb is és a lerakása is könnyebb, mint a járólapnak.

A lakberendezési magazinokban sok olyan konyhát látni, ahol laminált padló van a konyhában. Elsőre furcsa lehet, hiszen a kő burkolatot szoktuk meg, viszont nem megoldhatatlan. A padló melegebb, mint a kő, szép, könnyen tisztítható, dizájnos, egyedi és modern hatást kelt.

Ha Ön úgy döntött, hogy laminált padlót szeretne a konyhájába fontos, hogy tudja, nem mindegy milyen típusú laminált padlót használunk burkolatként.

A laminált padló szép és modern hatást kölcsönöz a konyhának.

Partnercégünk, a Padlófutár segítségét kértük, hogy minél többet megtudjunk a megfelelő padlókról.

A mintázat kiválasztása mellett a típusnak és a minőségnek is fontos szempontnak kell lennie, hiszen nem mindegyik laminált padló alkalmas a konyhába. Magas kopásállóságúnak, valamint megfelelő vastagságúnak kell lennie, hogy bírja a napi igénybevételt. Mindenképpen olyan padlót érdemes választani, ami az átlagnál jobban bírja a vizet, azaz aquastop-os. Emellett fontos, hogy szakszerűen legyen lerakva, hogy az illesztéseknél ne tudjon beszivárogni a víz.

Az aquastop típusú laminált padlót, mint megtudtuk, úgy tervezték, hogy jobban ellenálljon a víznek és bírja a konyhában megjelenő nedvességet, lecseppent vizet, sőt még a fürdőszobában is megállja a helyét. Bár ezek a padlók, tervezésüknek köszönhetően, jobban ellenállnak a nedvességnek, de azért nem vízállóak hosszú távon (egy nagyobb csőtörés tönkreteheti őket).

A laminált padló barátságos és meleg hatást kelt.  A szép és világos laminált padló kiemeli a konyhát.

A laminált padlók jól tisztíthatóak, de könnyen tönkre mehetnek, ha nem megfelelően vannak használva, takarítva, csakúgy, mint a konyhabútorok. A megfelelő felmosási technika nagyon fontos. Ne használjunk túl sok vizet, mert az sem a konyhabútornak sem a laminált padlónak nem tesz jót. Hiszen a bútor is és a padló is magába szívhatja a vizet, ami a tönkremenetelükhöz vetethet.

A Konyha-szerviz stúdió konyhái – amellett, hogy egyediek és a vevő igényei szerint vannak tervezve – lábazattal készülnek. Ezeket egy takaróléc rejt el, amely eltakarja a lábakat, valamint megakadályozza, hogy víz kerüljön a bútor alá. Ha ez a léc valami miatt megsérül nem kell az egész konyhabútort csak a takarólécet kicserélni.

Azoknak, akik szeretnének laminált padlót a konyhába, de félnek, hogy túl gyorsan tönkremegy, vagy nem szeretnék a konyha teljes területén alkalmazni, látványos és igazán egyedi megoldások állnak rendelkezésre a laminált padló és a járólap megosztott alkalmazására.

Laminált padló és járólap igazán egyedi átmenettel.  Mintás laminált padló és kő burkolat átmenet a konyhában.

Egyedi konyha laminált padlóval és kő burkolattal

A képek a Pinterestről és a Padlófutár weboldaláról származnak.

Comments for this post are closed.