Az immunerősítő rendszeres fogyasztása tökéletes a megelőzéshez, de a segít hamarabb túl lenni a betegségen is.

Természetes immunerősítő házilag

Bár az immunrendszer erősítése, egészségben tartása egész évben fontos, de a tél közeledtével elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működése és a hatásos immunerősítő alkalmazása.

 

Ez, a csupán három egyszerű összetevőből készülő "csodaszer" nem csak immunerősítő, de a megfázáson, torokgyulladáson is segít.Az erős immunrendszer erős védelmet jelent a fertőzésekkel és betegségekkel szemben is. Az immunrendszer erősítése nemcsak vitaminkészítmények szedésével lehetséges. Fontos a sok vitamint tartalmazó, egészséges, tápláló ételek fogyasztása, az elegendő alvás és a testmozgás is.

Azonban ez nem mindig elegendő. Ez, a csupán három egyszerű összetevőből készülő „csodaszer” nem csak immunerősítő, de a megfázáson, torokgyulladáson is segít.

Méz: antioxidáns hatású, kíváló a vírusok, gombák ellen, a gyulladások csökkentésére is hatékony.

Gyömbér: természetes görcsoldó, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő, nagyon jót tesz a gyomorproblémákra, valamint tisztítja a légutakat is. Sok A-, C- és E-vitamint tartalmaz, emellett pedig káliumot, magnéziumot, vasat és foszfort is.

Citrom: rendkívül gazdag C-vitaminban, folsavban és számos egyéb hasznos tápanyagban. Egyetlen közepes méretű citrom egy átlagos felnőtt napi C-vitamin-szükségletének 40 százalékát képes biztosítani.

Negyed kiló gyömbért kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy robotgéppel leturmixoljuk. 3 darab biocitromot, alapos tisztítás után akár héjastul is bele lehet turmixolni, hiszen a héja is rendkívül gazdag tápanyagokban. Azonban ha erre nincs lehetőségünk, akkor csak felöntjük a citromok kifacsart levével. Végül ízlés szerint hozzáadjuk a mézet és összekeverjük a hozzávalókat.

Zárható üvegedényben, hűtőben érdemes tárolni, így tovább megőrzi a minőségét. Naponta egy evőkanálnyi fogyasztása elegendő.

Az immunerősítő rendszeres fogyasztása tökéletes a megelőzéshez, de a segít hamarabb túl lenni a betegségen is.

Comments for this post are closed.