modern konyhabútor szemből - modern konyha

Mitől lesz modern konyha a konyha?

A modern konyha legfőbb jellemzői a letisztult formák, az elegáns vonalvezetés és egyszerű, funkcionális kezelhetőség.

A konyha általában az otthonok központja. Hiszen itt kezdjük a napot a reggelivel és itt gyűlik össze a család minden tagja. Mondhatni a konyha otthonunk legforgalmasabb helyisége, a lakás szíve. Ezért a legtöbb embernek fontos, hogy otthonosan és kényelmesen érezze magát a konyhában.

Napjainkban a modern szó jelentése igen sokrétű. Így lakberendezési és bútorgyártási értelemben legtöbbször a korszerű gyártótechnológiával készült, dekoratív és többfunkciós bútorokat, berendezési tárgyakat soroljuk a modern stílusba.

A modern konyha fő jellemzője, hogy elhagyja a klasszikus konyhabútorok jellegzetes marásmintáját, így az ajtók egyszerű vonalvezetésűek lesznek. Jellemzőek a vízszintes fogantyúk is, valamint a fa erezetek vízszintes futása. A modern konyhabútorok többnyire követik az aktuális trendeket mind színben, mind megjelenésben.

A modern stílusú konyhák jellemzően kevés nyitott elemet, elnyújtott ajtókat, széles fogantyúkat és savmart üvegajtókat alkalmaznak. Kedvelt a csempe helyett a konyhai falburkoló dekor üvegpanelek használata, de a fémből vagy a bútor saját anyagából készült falburkolat is egyre többször jelenik meg. Divatosak a magasfényű vagy akril ajtók is a hagyományos színek mellett.

Ebben a stílusban még jobban előtérbe kerül az ergonómia és a munkavégzést segítő eszközök használata. Így a legtöbb modern konyhabútorba kerülnek kihúzható rácsok, becsapódáscsillapítók, beépített vagy megemelt konyhagépek.

 

Néhány kép az általunk készített modern konyhákról:

 

Modern konyhabútor

Modern konyhabútor natúr tölgy

fehér és korall modern konyha

modern konyha oldalról

Comments for this post are closed.