Magasfényű vagy matt? elegáns konyhabútor

Magasfényű vagy matt, világos vagy sötét konyhabútor?

Az új konyhabútor tervezésekor a szín kiválasztása mellett sokszor felmerül a kérdés, hogy magasfényű vagy matt legyen az új konyha színe. Napjainkban már hatalmas a választék mind a magasfényű, mind a matt konyhabútor ajtókban. Így a választás nem könnyű feladat, ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Magasfényű vagy matt?

A magasfényű konyhabútor gyönyörű, elegáns és látványos, míg a matt bútor az új irányvonalat és a visszafogott eleganciát képviseli. Mind a kettő típus tartós és jól tisztítható (a tisztíthatóság feltétele az, hogy megfelelő technikával készüljenek). Valamint mind a két típuson ugyan úgy meglátszanak az új lenyomatok. A magasfényű konyhabútor ellen egyetlen egy érv szól, ami az, hogy könnyebben karcolódhat, mint a matt bútor.

 

Magas fényű vagy matt - fényes

Magas fényű vagy matt - matt

Világos vagy sötét szín?

Kis konyhákba vagy olyan helységekbe ahol kicsi az ablak, kevés természetes fény jön be, világos bútort ajánlunk, mert egy sötét konyhabútor nagyon lesötétítené a teret és sok mesterséges fényt kellene használni a megfelelő világosság eléréséhez. Mindemellett a világosabb bútort könnyebb tisztán tartani.

 

Magas fényű vagy matt - világos

 

A sötét konyhabútor nagyon elegáns, de inkább világos, tág terekbe ajánljuk, mert a sötét szín elnyeli a fényt, sötétté teszi a teret. Az ilyen színű konyhákba fontos, hogy megfelelő világítás legyen, emellett ajánlott pultvilágítást is beszerelni. Érdemes a kontraszt érdekében a sötétséget világos munkapulttal és fallal megtörni. Mindemellett az is hozzá kell tenni, hogy a sötét bútorokon jobban meglátszanak az új lenyomatok és a por.

 

Magas fényű vagy matt - sötét

 

Természetesen az itt leírtak csak javaslatok, segítség a választásban, hiszen az, hogy ki milyen konyhabútort szeretne otthonába, teljes mértékben személyiség függő. Cégünk igyekszik a megrendelő igényeinek és kéréseinek mindenkor eleget tenni.

Comments for this post are closed.