A konyhabeépítés folyamata

Konyha beépítés folyamata

A lakásban egy új konyhabútor látványos változást hoz viszonylag gyorsan. Hiszen a többi felújítási munkálattal ellentétben a konyha beépítés 1-2 napot vesz igénybe.

Cégünk egyedi konyhabútort gyárt, de a szekrényeket nem a helyszínen szereljük össze, hanem az üzemben. Így a helyszínen lényegesen gyorsabban tudunk haladni és olyan sok koszt se csinálunk.

Az egyedi konyha beépítését részletes átbeszélés és precíz tervezés előzi meg. Hiszen egy beépített konyhabútor a megadott helyre lesz tervezve, egyedi méretekkel, egyéni lehetőségeknek és igényeknek megfelelően.

A beépítés feltétele

A padlóburkolatnak, mindegy, hogy járólap, laminált padló vagy vinyl padló meg kell lennie, ugyanis ha beszereljük a bútort, azt már nem lehet lerakni és nem is célszerű elmozdítani a precízen vízszintbe állított bútort.

Egy szép és igényesen kivitelezett konyhához fontos, hogy a gépészeti kiállások megfelelő helyen legyenek. Hiszen senki sem szeretne az új konyhabútor körül feleslegesen kilógó vezetékeket, nem megfelelő helyen lévő konnektorokat.

Ha a falon csempe lesz, azt érdemes még a konyhabútor előtt felrakatni, ugyanis a burkolás közben megsérülhet, megkarcolódhat a konyhabútor, a munkapult.

Gyorsabban tudjuk beszerelni a bútort, ha a konyha helyiség üres és tiszta akkor, amikor neki állunk dolgozni. Ilyenkor nem kell nekünk azzal időt tölteni, hogy elég helyet teremtsünk a szereléshez. Ha a konyha helyiség kicsi nagy segítség, ha a konyhához közel, a lakás valamely részén tudunk dolgozni, vágni.

A beépítés folyamata

Egy előre egyeztetett időpontban szállítjuk a szekrényeket és végezzük el a szerelést. Nagyobb konyhák esetében, azért hogy a szerelés napján már nem menjen az idő a szállítással, előfordul, hogy az elemeket egy nappal előbb szállítjuk, de általában a szállítás egy napon történik a beszereléssel.

Első lépésként felszereljük a konyha felsőszekrényeinek tartó vasait. Majd a sarokszekrénytől indulva, azt pontosan vízbe állítva, felkerülnek a szekrények a falra. Ha van magas kamraszekrény, az is a helyére kerül.

Első lépésként felszereljük a konyha felsőszekrényeinek tartó vasait.   Felkerülnek a fali szekrények.

A felső szerények után következik az alsó elemek, a mosogatógép és a sütő/ sütős szerkény elhelyezése. Ha minden elem a helyére került egyesével vízbe állítjuk azokat.

Ha a felső szekrények a helyükön vnnak jöhetnek az alsó szekrények is.   Ha minden elem a helyére került egyesével vízbe állítjuk azokat.

Ezek után kerül sor a munkapult passzítására. Sajnos a lakások nagyobb részében nem derékszögűek a falak, így ezzel a művelettel a falakhoz igazítjuk a pultot. Ezt követően bevágjuk a munkalapba a mosogató és a főzőlap helyét.

Ezek után kerül sor a munkapult passzítására.

Ezekután beépítjük a sütőt, az elszívót, helyükre rakjuk a polcokat, a lábazatot és felkerülnek az ajtók is. Felszereljük a LED világítást és a fogantyúkat.

Elkészült a konyha beépítés  Kék színű beépített konyhabútor

A takarítást követően a mi munkánk befejeződött, de a konyha beépítés sajnos még nincs kész 100%-ig. Szükség van még egy villanyszerelőre és egy vízszerelőre. Ugyanis bár a készülékeket, a világítást és a mosogatót a helyére tesszük, azoknak a bekötését szakembernek kell végeznie.

Comments for this post are closed.