Remélhetőleg, ha ennek a vírusnak vége, akkor minden visszatér a régi kerékvágásba, de sokak fejében megfordulhat, hogy a későbbiekben is szüksége lehet, lesz egy home office kialakítására.

Home office kialakítása

A jelenlegi helyzetben sajnos sokan kényszerültek arra, hogy otthonról dolgozzanak.

Elképzelhető, hogy nem mindenki számára ideálisak a körülmények, egy tartós otthoni munkára. Van aki jelenleg a konyha asztalon tud dolgozni, vagy egy fotelben, ölében a laptoppal.

Remélhetőleg, ha ennek a vírusnak vége, akkor minden visszatér a régi kerékvágásba, de sokak fejében megfordulhat, hogy a későbbiekben is szüksége lehet, lesz egy home office kialakítására.

A home office kivitelezéséhez természetesen annak van a legegyszerűbb dolga, akinek van használaton kívüli szobája, mint például a már kirepült gyerekek szobája, vagy a vendégszoba. Ebben az esetben csak a megfelelő bútorokkal berendezni. Ilyenkor különösen ajánlott az íróasztal mellett más lakberendezési tárgyat, tárolókat, szekrényeket beszerezni.

Azonban erre általában az emberek többségének nincs lehetősége. De ha nincs külön szoba, ami megkaphatná a dolgozószoba címet, az se megoldhatatlan probléma. Hiszen többféle módon és különböző helyeken is ki lehet alakítani egy saját kis home office sarkot. Akár a szekrénysor végébe, valamelyik most üresen álló sarokba, esetleg hálószobában is létre lehet hozni egy kis dolgozó sarkot.

Cégünk indulása óta rengeteg otthoni dolgozósarkot csináltunk, ezért természetesen a dolgozósarok megtervezésében és kivitelezésében is számíthat a segítségünkre.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány képet eddigi munkáinkról inspirációként.

 

Modern íróasztal - home office

Ennek a kialakításnak előnye, hogy bármely kisebb helyre befér. Az íróasztal felé egy modern és dizájnos polcrendszer is készült, ahol az iratokat és egyéb eszközöket tudja tárolni tulajdonosa.

 

Itt a tetőtéri helyet használtuk ki. A home office kialakításánál a legtöbb esetben az se akadály, ha radiátor van az íróasztal elhelyezésére kinézett sarok közelében.

Itt a tetőtéri helyet használtuk ki.  A dolgozósarok kialakításánál a legtöbb esetben az se akadály, ha radiátor van az íróasztal elhelyezésére kinézett sarok közelében. Ahogy a képen is látható, ügyfelünk kérésére egy, az íróasztal színével megegyező radiátortakarót is készítettünk. Itt fontos szempont, hogy a radiátor magassága 60-65 cm legyen, hogy a 72-75 cm-es asztal magasság megvalósuljon.

 

Ezen a képen a hálószobában található gardróbszekrény mellett kialakított munka sarok látható. Hálószobában található gardróbszekrény mellett kialakított home office.

Ezen a képen a hálószobában található gardróbszekrény mellett kialakított munka sarok látható.

 

Egy panellakásba készült ez a szekrénysor, melynek a végébe került kialakításra egy egy személyes home office.

Egy panellakásba készült ez a szekrénysor, melynek a végébe került kialakításra egy egy személyes munkahely.

 

Ez a dolgozósarok egy lépcsőfeljáró melletti üres helyre lett tervezve.

Ez a dolgozósarok egy lépcsőfeljáró melletti üres helyre lett tervezve. A radiátor ebben az esetben nem lett eltakarva, de annak érdekében, hogy a bútor ne égjen meg helyet kellett elhagynunk a fiókos rész és a radiátor között. Viszont azért, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a helyet és, hogy ne essenek le az asztal szélére tett dolgok az íróasztal lapja a radiátor felett egészen a falig fut.

 

De akár igazán kis helyre is kialakítható egy munkafelület.

De akár igazán kis helyre is kialakítható egy munkafelület.

Comments for this post are closed.