7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

Minden háziasszony szeretne hatékonyabban működni a konyhában. Felmenőiktől már bizonyosan megtanultak egy-két apró cselt, de most itt van tőlünk is pár konyhai praktika, ami megkönnyíti a mindennapi életet. 

1. tipp

Mitől áll össze könnyebben a sütemények tésztája, és mitől lesz omlósabb?
Akkor leszünk sikeresek, ha a hozzávalókat pár órával a sütés előtt szobahőmérsékleten hagyjuk. (Még a tojásokat is!)

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

2. tipp

Hagymapucolás sírás nélkül?
Elsőre hihetetlennek tűnhet, de úgy is lehet hagymát pucolni, hogy közben nem folynak a könnyeink. Sokan úgy tudják, hogy erre a megoldás, hogy vizet kell venni a szánkba, és a pucolás végén kiköpni azt. Létezik azonban egy másik, egyszerűbb titok is.

Nem búvárszemüveget kell vennünk, csupán a hagyma gyökérzeténél található keményebb részt nem szabad levágnunk. Így nem tud levet ereszteni a zöldség és a nyálkahártyánkat sem ingerelheti.

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

3. tipp

Zsíros lett a leves?
Ha zsíros a leves, itt van egy végtelenül egyszerű praktika. Mártsunk salátalevelet a levesbe, hiszen erre ráragad a felesleges zsír. A zsírral teli salátalevelet mossuk le vízzel, majd újra mártsuk bele az ételbe. Ezt a műveletet addig lehet ismételgetni, amíg az összes kívánt zsírréteg eltűnik.

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

4. tipp

Elsóztuk az ételt?
Nem a hígítás a megoldás, mert ettől nem lesz íze ételünknek. Sokkal hasznosabb tipp, hogy főzzünk bele egy nagyobb krumplit, ami magába szívja a sótartalmat. Érdemes a krumplit negyedekre felszeletelni és úgy alkalmazni ezt az eljárást.

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

5. tipp

Hogyan hámozzunk egyszerűen paradicsomot?
A paradicsom aljára késsel ejteni kell egy X-alakú bevágást, majd belemártani forró vízbe. A héj ezután felkunkorodik, és már könnyedén le is tudjuk húzni.

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

6. tipp

Odaégett az étel?
Ha odaégettük az ételt és az edény alján fekete foltok maradtak, akkor az a legegyszerűbb, ha megtöltjük az edényt hideg vízzel, teszünk bele három evőkanál sót és felforraljuk. Állítólag ezután rendkívül könnyű lesz a tisztítás.

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

7. tipp

Mire használható még a méz?
A méz nem csak édesítésre alkalmas, hanem arra is, hogy ropogósabbá és pirosabbá tegye a sülteket. Csupán be kell kenni vele a husit, hogy elkápráztassuk a vacsoravendégeket.
( Vigyázat, a hús ettől édesebbé is fog válni!)

7 konyhai praktika, amikkel igazi konyhamesterekké válhatunk

Comments for this post are closed.